Afbeelding
Foto: Ellen

Kinderboekenweek 2021: Wat wil jij later worden?

De Kinderboekenweek van dit jaar staat in het teken van beroepen. Met kinderen kun je daar de leukste gesprekjes over hebben. Willen ze graag juf of meester worden, omdat ze het fijn hebben op school? Of willen ze graag kapper worden, omdat ze laatst hun haren hebben laten knippen?

door: Marinda Fischer, boekenspinsels

Voorafgaand aan een gesprekje over dit onderwerp is het leuk om één van de volgende boeken voor te lezen. Deze top 3 is een kleine greep van de enorme collectie boeken van de Kinderboekenweek.

Bruna, D. (2020). Nijntje Wat Wil Je Later Worden. Uitgeverij Rubinstein
Nijntje en haar vriendjes zingen tijdens het schoolconcert een liedje over wat je allemaal kunt worden. Nijntje wil graag schilder worden, Knorretje astronaut. Bij dit boek hoort ook een cd. Aanrader? Zeker weten! Alleen al door de mooie afbeeldingen van Nijntje blijf je dit boekje voorlezen.

Labarre, N. (2021). Te gekke beroepen die echt bestaan (1ste ed.). Gottmer
De titel van dit boek zegt het eigenlijk al, want in dit boek lees je alles over bijzondere beroepen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Van nanny voor een Luiaard, tot tester van glijbanen.

Van Straaten, H. (2021) Spuit Elf wordt brandweerolifant (1ste ed.) Leopold
Spuit elf is brandweerolifant, maar een hele goede is hij niet. Spuit Elf komt vaak te laat, slaapt door alles heen en is zijn helm kwijt. De andere brandweerolifanten snappen er helemaal niets van.