Vader Radbout (r) en zoon Jasper (l) bouwden voornamelijk zelf hun Renault Clio Sport 200 pk om voor het rallyrijden. Foto: fam Mutsaers
Vader Radbout (r) en zoon Jasper (l) bouwden voornamelijk zelf hun Renault Clio Sport 200 pk om voor het rallyrijden. Foto: fam Mutsaers Foto:

Voorschotens avontuur
Rallyteam Mutsaers van kiet!

Voorschoten is een rallyteam rijker. De nieuwe rallyequipe bestaat uit Radbout (coureur) en Jasper (navigator) Mutsaers. In de garage naast het woonhuis werken zij aan hun racemonster, een Renault Clio Sport met 200 pk onder de motorbak. Met vader Radbout aan het stuur ondergaat Jasper eind oktober zijn vuurdoop in hun eerste gezamenlijke klassementsproef binnen het Nederlands Rallykampioenschap. 

Door: Nico Fennes | Life In Letters

Jasper (24), in het dagelijks leven student Commerciële Economie, kan niet wachten op de eerste rally. Maar er komt wat bij kijken voordat je races mag rijden. Jasper vertelt dat de auto vanaf het chassis opnieuw is opgebouwd. 

Alle door de KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie) voorgeschreven voorzieningen zijn aangebracht: een kooiconstructie, een brandblusinstallatie, speciale gordels, racestoelen en een gps-tracker. Verder is er een aangepaste versnellingsbak gemonteerd. Dat geeft extra acceleratie in de korte sprints en het bochtenwerk. De Mutsaers voeren het werk zoveel mogelijk zelf uit. Supportende bedrijven, zoals Epskamp Autodeal en That’s Lease uit Sassenheim, helpen waar nodig.

Dat Radbout (51) gepassioneerd is door auto’s blijkt wel uit zijn levenslange carrière in de automotive sector. Hij is een ervaren rallyrijder. Met Henk Westerbeek vormde Radbout tot ca. zes jaar terug het Voorschotense rallyteam ‘Just 4 Fun’. Zoals de naam zegt, reden ze voor het plezier en behaalden daarmee redelijke noteringen in de klassementsproeven. Na een onderbreking van wat jaren nemen vader en zoon Mutsaers het racestuur weer in handen.

Binnenkort
scheuren zij
de keien uit
de straten



Eind oktober staan zij aan de start en scheuren dan de keien uit de straten. Jasper hoopt dat zij zich te midden van het deelnemersveld zullen klasseren. Van het preparen van de auto en de rally in oktober houdt Jasper een verslag bij op sociale media. Volg de verrichtingen van de Mutsaers op Instagram: rallyteam_mutsaers