Het nieuwe park Beresteyn.  45 luxe koopappartementen en een gastenhuis. Na twintig jaar praten gaat de bouw volgend jaar van start.
Het nieuwe park Beresteyn. 45 luxe koopappartementen en een gastenhuis. Na twintig jaar praten gaat de bouw volgend jaar van start. Foto:

Bouwbedrijf Niersman gaat Park Beresteyn realiseren

Het heeft 20 jaar geduurd maar is er licht voor project Beresteyn. In november start de verkoop van 45 luxe appartementen. Zodra 70% verkocht is, kan de sloop en bouw van het voormalige internaat en seminarie beginnen. Eigenaar Amvest heeft het plan ontwikkeld en Bouwbedrijf Niersman gaat de bouw realiseren. 

'Wanneer we precies gaan bouwen is nog onduidelijk', zegt projectleider Hans van Zweden van WDevelop, onderdeel van Niersman. 'Het hangt er vanaf hoe snel de woningen verkocht worden. We mikken op derde kwartaal 2022 maar gaat de verkoop snel, dan is dat wellicht eerder.' De bouw gaat zeker twee jaar duren. 'We verwachten na de zomer 2024 de eerste bewoners te kunnen ontvangen.' 

Park Beresteijn
Het project heet Park Beresteyn. In maart 2020 zijn het bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning onherroepelijk geworden. Gepland zijn 45 drie- en vierkamer luxekoopappartementen en penthouses, verdeeld over drie kleinschalig opgezette villa’s met een gezamenlijke, half-verdiepte privé parkeergarage voorzien van een daktuin. 'Hoe duur de woningen precies worden, is nog niet helemaal bekend maar we verwachten dat de driekamer appartementen vanaf zeven ton in de verkoop gaan', vervolgt Van Zweden. Goedkopere woningen komen er niet. 'Dat is een politiek besluit, daar hebben wij geen invloed op gehad.'

Gastenhuis
De voorgevel van het karakteristieke pand blijft. 'De gevel en vijf meter er achter hebben een monumentale status en worden opgeknapt. Daarachter komt het zorggebouw.' Dit pand blijft in eigendom van Amvest die het gaat verhuren aan het Gastenhuis. Er komt 24-uurs zorg voor mensen met dementie.

Website
De verkoop van de luxe koopappartementen wordt begeleid vanuit Niersman. Belangstellenden voor de koopwoningen kunnen zich vanaf heden vrijblijvend aanmelden via de nieuwe website www.parkberesteyn.nl.

Parkbos
In de tussentijd wordt het parkbos op het landgoed beheerd door het Zuid Hollands Landschap. De Hermitage is geconsolideerd en de voormalige ‘knuppelbrug' heeft, met subsidie van de provincie Zuid-Holland, zijn plek over de Slingervijver weer teruggekregen.