Afbeelding
Foto:

Brouwerij Voorschoten krijgt prijs uitgereikt

In mei werd tijdens een online evenement van de Dutch Beer Challenge bekend gemaakt dat Brouwerij Voorschoten met het Voorschotens Quadrupel in de prijzen was gevallen. In de categorie Zwaar Donker bier was de Quadrupel met goud bekroond en mag zich hierdoor een jaar lang het beste bier van Nederland noemen. 

De Dutch Beer Challenge is de grootste onafhankelijke bierwedstrijd van Nederland, waaraan ook alle grote landelijke brouwerijen meedoen. Het was dus extra bijzonder dat Brouwerij Voorschoten in de prijzen viel. 

Op 9 september was de officiƫle prijsuitreiking bij de Stadhavenbrouwerij in Rotterdam waar Sander de oorkonde en plakkaat in ontvangst mocht nemen uit handen van de organisatie tijdens een gezellig evenement.
Het Voorschotens Quadrupel is een stevig donker bier met licht zoete smaak, met tonen van karamel, gedroogd fruit. Ondanks het forse alcoholpercentage van 11% drinkt het bier zeer zacht en makkelijk weg. Een heerlijk bier om van te genieten, zeker nu de dagen weer korter worden.

Het bier is in Voorschoten o.a. te verkrijgen bij Slijterij Adegeest op de Van Beethovenlaan, diverse supermarkten en in de Voorschotense horeca.