Max Verstappen en Sergio Perez heeft Voorschotenaar Sander Blom alleen op foto's gezien. Zijn cateringbedrijf was er wel bij op Zandvoort.
Max Verstappen en Sergio Perez heeft Voorschotenaar Sander Blom alleen op foto's gezien. Zijn cateringbedrijf was er wel bij op Zandvoort. Foto:

Racelawaai, benzinedampen
en vooral heel hard werken

Stel, je mag tijdens de eerste Nederlands Grandprix Formule 1 in 35 jaar bijdragen aan de catering van Red Bull, het team van Max Verstappen. Dan sta je toch te trappelen! Het overkwam Voorschotenaar Sander Blom van Bl(a)nder. Maakte hij Zandvoort mee vanaf de eerste rang? 'Het was een weekend van veel autogeluiden, benzinedampen maar vooral hard werken', lacht hij. Toch had hij het voor geen goud willen missen. 

Max heeft hij alleen vanuit de verte zien langslopen. 'De race hebben we, net als iedereen, via de schermen gevolgd, we hadden gewoon geen tijd', vertelt Sander. 'Elk team in de Formule 1 heeft een eigen cateraar. Voor Red Bull is dat Do & Co. uit Wenen. Zij cateren iedereen uit de pit, dus ook de coureurs. Voor de overige catering vragen ze altijd lokale ondernemers ter ondersteuning en daar kwamen wij in beeld, met een aantal concullega's' Het evenement begon voor Sander en zijn personeel al twee weken van te voren met de opbouw van de 'Paddock Club'. 'Samen met Fraai Projecten, een bedrijf waar we veel mee samenwerken. Op vrijdag startte het evenement met de vrije training. Die dag ging het op de baan, maar ook bij ons nog niet helemaal vlekkeloos maar op zaterdag en zondag stond alles. Tja, Formule 1 in Zandvoort is natuurlijk de top in racen, hoger kan je niet. Dan moet je zorgen dat alles klopt.' 

Zoals gezegd kwam Max niet langs, ook Checo Perez hebben ze niet gezien maar wel een 'boks' gedaan met Daniel Ricciardo. 'Die kwam even langs om te kijken naar de prachtige inrichting net als Jacky Stewart, Ralf Schumacher, Jan Lammers en David Coulthard. Grote namen in de racewereld. En verder was heel bekend Nederland er, politici, acteurs en ceo's. Opvallend veel Voorschotenaren gezien ook', lacht Sander. 'Maar het was fantastisch om er bij te zijn, de sfeer te proeven en die was geweldig.' Red Bull baas Christian Horner noemde het 'drie dagen in een nachtclub'. Heeft Sander dat ook zo ervaren? 'Ik kan me die reactie wel voorstellen. Dat oranjegevoel is gigantisch. Vergelijk het met 1988 toen Nederland Europees Kampioen werd, maar dan drie dagen lang. We waren allemaal, inclusief publiek, ontzettend trots en dat wilden we weten ook.'

De uitstekende organisatie en prima baan waren voor de FIA reden om de Nederlandse GP voor 2022 en 2023 op de Formule 1 kalender te zetten. 'We zijn al gevraagd om dan ook weer mee te doen. Natuurlijk staan we er dan!' En Sander? Die werkt door. Afgelopen weekend 'deed' hij nog even de Dutch Open.

Max Verstappen en Sergio Perez heeft Voorschotenaar Sander Blom alleen op foto's gezien. Zijn cateringbedrijf was er wel bij op Zandvoort.
Max Verstappen en Sergio Perez heeft Voorschotenaar Sander Blom alleen op foto's gezien. Zijn cateringbedrijf was er wel bij op Zandvoort.