Afbeelding
Foto:

Keuzes, keuzes

Het leven bestaat uit keuzes maken. We hebben deze uitdrukking eens even door google gehaald en kwamen op de uitspraak: 'vaak weet je onbewust allang welke keuze de juiste is voor jou' en 'vaak is het goed mogelijk om een verkeerde keuze te herstellen'. Een advies voor de gemeenteraad die begin oktober moet besluiten wie de nieuwe eigenaar van het Ambachts- en Baljuwhuis wordt? De redactie deed maar eens een rondje langs de politiek. Maar de antwoorden geven nog weinig uitsluitsel. Het is afwachten wat er op 7 oktober gaat gebeuren.
Kiezen moeten we wel in maart 2022. Dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Cees Bremmer begint in zijn column alvast aan het voorwerk, hoe zit de lokale politiek in elkaar? Wie is de baas en wie moet uitvoeren? Dat kiesrecht voor iedereen is er overigens pas zo'n 100 jaar. Voorheen was dat alleen voorbehouden aan rijke mannen die daar voor betaalden. In de Voorschotense politiek is er alvast één keuze gemaakt: ONS Voorschoten doet niet mee aan de verkiezingen. En toen waren er nog maar zeven partijen in de raad. De VVD heeft ook alvast gekozen: Paul de Bruijn wordt lijsttrekker.
Voorschotense Ria van der Steen koos er voor om van haar spreekrecht gebruik te maken tijdens het MH17 proces. Als eerste! Haar verhaal ging de wereld over en er werd zelfs in Rusland over geschreven.
En wij hebben ervoor gekozen om 48 pagina's vol Voorschotens nieuws te maken. We hebben het al vaker gezegd: wie zegt dat er in Voorschoten niets gebeurt, heeft het mis. Een overwogen keuze was ook om voortaan alle columns op onze site voorschotensekrant.nl te zetten.
Dus in de krant en op de site: veel leesplezier. De volgende papieren editie is op 29 oktober.
Ellen en Marjolein