De ouders van Renske zijn eigenaar van Restaurant De Knip. Niet zo verwonderlijk dus dat ook zij haar carrière in de horeca is gestart. Eerst Parijs en daarna terug naar Voorschoten! Foto: VSK
De ouders van Renske zijn eigenaar van Restaurant De Knip. Niet zo verwonderlijk dus dat ook zij haar carrière in de horeca is gestart. Eerst Parijs en daarna terug naar Voorschoten! Foto: VSK Foto:

Ontmoeting bij
de Dorpspomp

In vroeger tijden ontmoette men elkaar bij de Dorpspomp op de Voorstraat. Die traditie heeft de Voorschotense Krant in ere hersteld. Studente Rosanne Peters praat deze maand met Renske van Teijlingen. Zo jong als ze is, heeft ze haar toekomst al helemaal uitgestippeld. 

Naam: Renske van Teijlingen
Leeftijd: 20
Functie: student en bediening restaurant Inter Scaldes

Waar ben je geboren en opgegroeid?
“Ik ben geboren in Leidschendam en heb tot mijn vijfde in Nootdorp gewoond. Toen namen mijn ouders restaurant De Knip over en zijn we naar Voorschoten verhuisd. Na de middelbare school ben ik Horeca en Hotelmanagement gaan studeren in Den Haag. Sinds het einde van vorig schooljaar loop ik stage, dus werk ik even niet meer bij De Knip. Ik loop namelijk stage bij Inter Scaldes, een drie sterrenrestaurant in Kruiningen (Zeeland). Ik werk daar vier dagen in de week en slaap met nog twee anderen in een personeelshuis. Als ik straks in maart ben afgestudeerd blijf ik daar misschien nog wel even werken.”

Wat zijn je toekomstplannen?
“Ik heb altijd al affiniteit gehad met Frankrijk, dus ik zou heel graag Frans willen leren spreken. Hoe ik dat precies wil gaan doen, weet ik nog niet. Als au pair of via een cursus, veel opties staan nog open. Wat ik wél weet is dat ik heel graag een paar jaar in Parijs zou willen werken in de horeca.

Het allerliefst wil ik werken bij 'Le Jules Verne' boven op de Eiffeltoren'

Het allerliefst in het restaurant ’Le Jules Verne’ op de Eiffeltoren, ik hoop dat dat lukt! Blijven werken op niveau vind ik sowieso ontzettend leuk en leerzaam. 

Na een aantal jaar is het wel de bedoeling dat ik weer terugkom naar Nederland en weer bij De Knip ga werken. Niet alleen omdat ik graag weer terugkom in Voorschoten en omgeving, maar ook omdat ik het echt heel leuk zou vinden om De Knip op een dag van mijn ouders over te nemen.”

Waarom wil je zo graag De Knip overnemen?
“Ik loop al sinds ik mij kan herinneren rond in het restaurant, dus deze plek kan ik niet zomaar achter mij laten. Behalve dat, lijkt het mij heel leuk om te ondernemen én in het restaurant te blijven werken. Ik maak het de gasten graag naar hun zin! Daarom hoop ik over zo’n tien jaar weer in Restaurant De Knip te gaan werken en het uiteindelijk van mijn ouders over te nemen.

Dat ik dan weer in Voorschoten of omgeving kom te wonen is een goed vooruitzicht, ik ben hier opgegroeid en het is hier gewoon heel gezellig.”

Wat doe je naast je werk nog?
“Naast mijn werk probeer ik het een beetje rustig aan te doen en moet ik af en toe nog aan school werken.
Daarnaast ga ik naar de sportschool en ga ik graag met vrienden lunchen of gezellig drankjes drinken.”

Afbeelding