Erik Maassen mikt op twee zetels bij de verkiezingen. foto;PR
Erik Maassen mikt op twee zetels bij de verkiezingen. foto;PR Foto: Robert Steenbergenwww.robertsteenbergen.com

Voldoende kandidaten, de
SP kan door in Voorschoten

Begin augustus deed de SP Voorschoten via een persbericht een oproep voor kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. We konden lezen, dat indien er zich geen goede kandidaten zouden melden, het voortbestaan van de SP-afdeling in Voorschoten in gevaar zou komen.

Dat zou dan betekenen dat Erik Maassen, na zeven jaar de gemeentelijke politiek zal gaan verlaten. We zochten hem op en hij gaf meteen duidelijkheid. ‘Er hebben zich goede kandidaten aangemeld, Ik ga zeker door en ben door het bestuur van de SP weer benoemd als fractie voorzitter. De namen van de kandidaten voor de lijst kan ik nu nog niet bekend maken, de lijst moet nog worden vastgesteld door de leden.'.

De SP-afdeling Voorschoten werd in 2014 door Erik Maassen opgericht. Als voormalig statenlid voor de SP in Zuid-Holland en later beleidsmedewerker van de SP fractie in den Haag wilde hij het gedachtengoed van de SP in Voorschoten door laten klinken, zo maakte hij destijds bekend. Na de oprichting, waarvoor Emile Roemer naar het cultureel centrum in Voorschoten als publiekstrekker was gekomen, melden zich al snel de eerste leden aan en werd de afdeling SP-Voorschoten officieel een feit.

De SP bleef echter een éénmansfractie in de raad, wat Erik Maassen veel werk oplevert. ‘Naast mijn werk als beleidsmedewerker van de Woonbond, besteed ik, afhankelijk van de onderwerpen die er op dat moment spelen, zeker 5 tot 10 uur per week aan mijn raadslidmaatschap. Nu zich nieuwe kandidaten hebben gemeld kan ik dat werk spreiden en kunnen wij nog beter voorbereid de commissie en raadsvergaderingen in.

Maassen kijkt met vertrouwen naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart, ‘we zitten in de groei en ik verwacht nu met 2 zetels in de raad te kunnen komen. Onze stem in de raad is telt mee. Al kun je in de oppositie niet altijd het verschil maken, onze inbreng is wel degelijk belangrijk. Dat is wel gebleken in 2017 toen de discussie over een fusie met Wassenaar speelde. Samen met Monique Lamers presenteerden wij daarover een opiniestuk dat een heel ander licht op de discussie wierp. Uiteindelijk ging de fusie niet door en is de werkorganisatie Duivenvoorden ontbonden. Voorschoten kan nu verder met eigen ambtenaren die dichter bij de inwoners staan en weten wat er speelt'.

'Ook voor de toekomst willen wij ons blijven inzetten voor een Voorschoten waar het voor iedereen goed leven is, dat betekent voldoende sociale woningbouw, aandacht voor de mensen die het financieel moeilijk hebben en mensen met een uikering niet meteen straffen en als potentiële fraudeurs zien, als blijkt dat er fouten in opgaven zijn gemaakt of mensen niet op tijd gegevens hebben aangeleverd'. Voor wat betreft de toekomst van Voorschoten, wil Maassen geen fusie met Leiden, 'maar daar waar mogelijk wel samenwerken, Voorschoten mag niet een buitenwijk van Leiden worden'.