Ruim 60 deelnemers deden mee aan het Seniorentoernooi van Tennisvereniging Adegeest. Foto: VSK
Ruim 60 deelnemers deden mee aan het Seniorentoernooi van Tennisvereniging Adegeest. Foto: VSK Foto:

Seniorentoernooi TV Adegeest ook dit jaar weer groot succes

Tennispark Adegeest hield onlangs het jaarlijkse seniorentoernooi. Geheel in lijn met de meer dan twintig voorgaande edities, was niet alleen het weer voortreffelijk, ook de sportieve prestaties waren dat. Ieder van de 64 deelnemers/deelneemsters speelden drie mix-partijen van 50 minuten. Voor enkelen was dat toch een topprestatie, zeker als men rekening houdt met de leeftijd. De oudste deelneemster was 88 jaar; ze speelde de volle 150 minuten en maakte het de jongeren (van 65 jaar) af en toe knap lastig. Inderdaad, van tennissen blijf je jong!

Door Stan Seelen en Piet Hopman

In afwijking met voorgaande jaren, hoefde men zich niet als mix-team op te geven, maar verzorgde de organisatie de westrijd-indeling. Dit had als aardigheid dat ieder steeds met een nieuwe partner én nieuwe tegenstanders aan een partij begon. Uiteraard betekende dit dat de partijen verrassende resultaten gaven én dat er veel nieuwe contacten gelegd werden. 

De deelnemers kwamen uit de wijde omgeving, van Leidschendam tot Warmond. Een bewijs dat het toernooi aantrekkelijk wordt bevonden. En dat heeft zo zijn redenen. Het park en de banen liggen er elk jaar weer schitterend bij. De verzorging is uitstekend (gratis lunch) en de zon lachte de hele dag.

Hoewel het toernooi niet is opgezet om een winnaar te krijgen, is er fanatiek getennist. Dit leidde echter niet tot wanklanken. In tegendeel. De organisatie geeft graag complimenten aan alle deelnemers vanwege het sportieve gedrag. Bij twijfel, werd het punt gewoon over gespeeld. Zo hoort dat!

Zoals elk jaar was er veel gelegenheid tot bijpraten. Zo was er tussen de partijen door een uur pauze. Na afloop van de wedstrijden een uitgebreide nazit. Alle deelnemers (en veel toeschouwers!) bleven zitten om te zien of ze bij de loterij geluk hadden. De grote prijzen (in waarde oplopend tot € 100,-) waren ter beschikking gesteld door de plaatselijke horeca en middenstand. 

Uiteraard, zoals elk jaar, werd de trekking opgeluisterd door accordeonist Peer, die de sfeer perfect aanvoelde en menige tennisser verleidde tot het zingen van liederen uit de oude doos.

De deelnemers en deelneemsters gingen voldaan naar huis, echter niet, dan nadat ze de organisatie en de verzorgers hartelijk bedankten en riepen: tot volgend jaar!