Huurdersbelangen bestaat anderhalf jaar. De organisatie bracht onlangs haar jaarverslag uit.
Huurdersbelangen bestaat anderhalf jaar. De organisatie bracht onlangs haar jaarverslag uit. Foto:

Jaarverslag Huurdersbelangen: er is nog veel onduidelijkheid!

De Huurdersbelangen Vereniging Voorschoten komt op voor de belangen van de huurders van de sociale huurwoningen in Voorschoten. Door de versoepeling van de Coronamaatregelen kon onlangs de jaarvergadering van de HBVV worden gehouden. Na anderhalf jaar aan de weg te hebben getimmerd kon het bestuur van de Huurdersbelangenvereniging Voorschoten publiekelijk haar wel en wee en financieel jaarverslag delen met haar leden.

Verslag ingezonden door: Huurdersbelangenvereniging Voorschoten

De goed bezochte jaarvergadering werd geopend door de voorzitter Nelleke Botermans . In vogelvlucht vertelde zij over het ontstaan van de HBVV. "Na een zeer moeilijke start met Woonzorg hebben wij uiteindelijk goede gesprekken gehad. Met vertrouwen kijken wij uit naar de samenwerking straks met Rijnhart Wonen en Ons Doel, die de woningen van Woonzorg zullen overnemen. Huurders hoeven zich geen zorgen te maken is ons beloofd. Er is geen sprake van sloopplannen, geen hogere huren, onderhoudscontracten worden overgenomen en de HBVV blijft de huurders van de aan deze partijen verkochte woningen, vertegenwoordigen".

Secretaris Peter van Egmond zit voor de HBVV aan bij het gemeentelijk overleg en praat mee over de bouwplannen van de gemeente en wooncorporaties. Helaas, vertelt hij; " Is het niet duidelijk te krijgen wat die plannen precies voor de sociale huurders gaan inhouden. Ik wil weten wat er gebouwd gaat worden op Starrenburg 3, Intratuin en Arsenal Segaar. De grootste bouwlocaties in Voorschoten. Duidelijk is, dat de gemeente Voorschoten absoluut niet duidelijk is".
Het financieel jaarverslag werd gepresenteerd door penningmeester Anita Kharpatoe, waarna helaas, wegens ziekte afscheid van haar genomen moest worden. Anita Kharpatoe werd door het bestuur hartelijk bedankt voor haar inspanningen.
Tijdens de vergadering bleek dat er veel onrust is over de gasprijzen die de pan uit rijzen. Dit omdat de woningen zeer slecht zijn geïsoleerd. Vastgesteld werd dat de verduurzaming van de woningen een speerpunt is van de HBVV. Ook vroeg één van de leden zich af waarom alle bouwprojecten naar Niersman gaan.
De vergadering werd met een positief gevoel afgesloten. Op de website www.hbvv.nl staat een uitgebreid verslag van de vergadering. Het bestuur komt nog graag in contact met aspirant bestuursleden, je kunt je melden via de website.