Too Good to Go Box

Voedsel dat tegen de houdbaarheidsdatum loopt is op die dag nog lang niet bedorven en hoeft beslist niet weggegooid te worden. Het ziet er misschien iets minder aantrekkelijk uit dan op de dag dat het de winkel binnenkomt, maar met de smaak en de vitaminen is echt niets mis. 

Veel groentesoorten zijn ook na de houdbaarheidsdatum te verwerken in bijvoorbeeld soepen, sauzen en stampotten. Van het fruit dat misschien inmiddels een bruin plekje heeft gekregen, kun je heel vaak heerlijke vruchtensappen, jam en compôte maken.

Jaarlijks wordt er in Nederland 2 miljard kilo voedsel verspild, Too Good to Go, is een organisatie die zich inzet om deze tegen te gaan. De organisatie heeft een app ontwikkeld die je kunt downloaden op je telefoon. Via de app verbindt Too Good To Go winkels met overgebleven producten aan consumenten. Op die manier zijn al 9 miljoen maaltijden gered van de verspilling. In Nederland heeft de app meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers.

Het is de bedoeling dat winkeliers die aan het eind van de dag producten over hebben dit melden op de app. Deze producten doen zij in de zogenaamde Magic Box. Consumenten kunnen op de app zien waar een Magic Box klaar staat en deze via de app reserveren. Vaak gaat het om zuivel, groente, fruit of vlees. Je betaalt er één derde van de prijs voor. ‘Too Good To Go is dus niet alleen goed voor de planeet maar ook voor je portemonnee’, zeggen de ontwikkelaars van de Too Good To Go app.


Supermarkt
Hoogvliet doet
ook mee met
Too Good to Go


In Voorschoten werkt Hoogvliet Supermarkt samen met de organisatie Too Good to go om de verspilling van voedsel tegen te gaan. 'De producten die wij in de Magic Box stoppen zijn nog van goede kwaliteit, maar kunnen niet meer in de winkel staan ook al is de houdbaarheidsdatum net verstreken, weggooien is verspilling daarom bieden wij ze via de Too Good To Go app aan. In de Apstore kun je de Too Good to Go app downloaden en zien of er een magic box in Voorschoten bij Hoogvliet klaar staat. Zie ook: https://toogoodtogo.nl/