Afbeelding
Foto:

'Onder Jouw Huid'

Alhoewel Margareth Hillebrandt niet in het dorp woont, is ze als lid van de Voorschotense Schrijverskring, hier wel regelmatig te vinden. Begin oktober bracht ze haar vierde boek uit 'Onder Jouw Huid'.

Het verhaal gaat over de dertigjarige Lena, zij is evenals haar moeder bipolair. Ze verwaarloost zichzelf, voelt zich minderwaardig en heeft vaak moeite met het leven. Veerle, Lena’s buurvrouw, lijkt alles mee te hebben: haar uiterlijk, haar leuke baan en haar prachtig ingerichte huis. Als Veerle in opdracht van het modehuis waarvoor ze werkt voor drie maanden naar Buenos Aires vertrekt vraagt ze Lena om op haar kat Dali te passen. Met het overhandigen van haar sleutel geeft ze Lena niet alleen de toegang tot haar huis, maar ook tot haar leven. Voor beide vrouwen heeft dit desastreuze gevolgen.

Onder Jouw Huid is een spannende roman en het vierde boek van Margareth Hillebrandt uit Leiderdorp. Daar fietste ze tijdens de lockdowns om haar hoofd leeg te maken en daar kwamen de ideeën voor dit boek en ontstond het fictieve dorp waar de hoofdpersoon Lena haar jeugd doorbracht. Bij het schrijven van deze roman heeft Margareth gebruik gemaakt van het gevoel van vervreemding dat niet alleen zij, maar velen ervoeren tijdens de lockdown. Ze realiseerde zich hoe moeilijk het was, en nog steeds is, voor mensen met de diagnose bipolair of andere psychische problemen. Een problematiek die momenteel volop in de belangstelling staat.

Hiervoor schreef Margareth de Dames op de Herengracht, een roman waar veel lezers door werden geraakt en waar, hoe heftig het onderwerp ook is, de humor niet aan ontbreekt. Haar inspiratie haalt ze uit het leven. ‘Een kwestie van observeren en luisteren. De verhalen liggen feitelijk voor het oprapen. Het is een feestje om ze te smeden tot mooie heldere zinnen, hoofdstukken en uiteindelijk een boek.’ Het is te koop in iedere (online)boekhandel als hardcover en als e-book