Afbeelding
Foto:

Markt nog niet naar Voorstraat

De vrijdagmarkt blijft voorlopig nog op het Churchillplein en Treubplein staan. De eerdere aangekondigde terugkeer naar de Voorstraat is door de gemeente uitgesteld tot in ieder geval 1 april 2022. Reden is onder andere het groeiende aantal besmettingen.  

De gemeente heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe indeling van de markt op de Voorstraat. Dat was nodig vanwege striktere handhaving van veiligheidseisen voor onbelemmerde doorgang van hulpverleners als politie en brandweer. Na veel pas- en meetwerk werd een goede indeling gevonden. 

Op advies va de veiligheidsregio Hollands-Midden is nu toch besloten om de markt voorlopig nog niet terug te halen omdat er op de Voorstraat met alle food- en non-food kramen onvoldoende ruimte is om de anderhalve meter in stand te houden.
'Het was de bedoeling om de markt begin deze maand te verhuizen', zegt wethouder Paul de Bruijn. 'Die afspraak lag er en alle tekeningen waren klaar maar met deze nieuwe coronaregels, lukt dat gewoon niet.'

De wethouder streeft er naar om de markt per 1 april naar de oude plek op de Voorstraat te verhuizen. 'En als het eerder kan, zullen we dat niet nalaten. Het is gewoon afwachten of de maatregelen kunnen worden versoepeld.