Sinterklaas hoekje

Wanneer er in een klas een nieuw thema wordt gestart hoort daar natuurlijk ook, zeker bij een kleuterklas, een leuk themahoekje bij. Themahoeken prikkelen de fantasie van kinderen, ze denken echt dat ze onderdeel zijn van een bepaald thema. Logisch, want voor kleuters is de wereld voor fantasie óók de echte wereld. Neem als voorbeeld Sinterklaas. Hoe leuk is het om een huishoek te hebben van de Sint. Of, een hoek voor alle pepernotenpieten in de klas.

door: Marinda Fischer
          Boekenspinsels.nl

Wist je dat je dit thuis ook heel makkelijk kunt maken voor kinderen?
Zo hebben wij thuis een hoek vol met lege doosjes, inpakpapier, plakband en vooral veel lichtjes. Kortom, wij hebben een inpakhoek voor de kleine Pietjes hier in huis.

De leukste situaties worden uitgespeeld en de kleine Pietjes gaan aan de slag met allerlei verlanglijstjes en speelgoedboeken.

Soms hebben de Pietjes hier in huis zin in een leuk Sinterklaasverhaal. Niet zomaar een verhaal uit een boek, maar een verhaal die ik vertel aan de hand van vertelplaten. En heb je een echt vertelkastje, oftewel Kamishibai? Dan kun je de platen daarin zetten en langzaam één voor één de platen laten zien.

Onze nieuwste aanwinst? Lieshout, T. A., & Hopman, P. (2020). Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas | vertelplaten. Gottmer. Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas. Zijn paard is gevallen. Lukt het Boer Boris om te helpen?