De boeken top 10 is te leen in de bibliotheek Voorschoten aan de Wijngaardenlaan 4. Meer informatie op www.obvw.nl
De boeken top 10 is te leen in de bibliotheek Voorschoten aan de Wijngaardenlaan 4. Meer informatie op www.obvw.nl Foto:

Top 10 Boeken voor een lange winteravond

Het wordt alweer vroeg donker. Het is de tijd van het jaar om de kachel aan te steken en lekker op de bank te kruipen met een mooi boek. Dit zijn de aanraders van Bibliotheek Voorschoten: voor kinderen en volwassenen en zowel verhalend als informatief. Alle boeken zijn natuurlijk te leen bij Bibliotheek Voorschoten.

Gewoon Andre´ / Bert Kuizenga
In vele, lange ongedwongen gesprekken met André van Duin, zijn dierbaren, vrienden, bekenden en vakbroeders duikt Bert Kuizenga in de recente geschiedenis van de artiest. In de periode waarin alles wat André aanraakte, veranderde in goud, maar hij ook de liefde van zijn leven verloor.

Hildes beproeving/Marie Lamballe
Tweede deel van de Café Engel-trilogie dat zich afspeelt in de roerige jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Perfect voor de lezers van Agneta’s erfenis, Het weesmeisje en De zeven zussen.

Wie achter deze deur verdwaalt / Rindert Kromhout & Tonke Dragt
De verlegen Laurenzo mag op bezoek bij een beroemde schrijfster. Daar ontdekt hij een deur die op slot zit. Volgens de schrijfster wachten achter die deur onbekende landen, die je alleen kunt betreden met een visum dat goedgekeurd moet worden door de ambassadeur. Laurenzo’s klas twijfelt: wie is die geheimzinnige ambassadeur? Wat wacht er achter die deur? Er is maar één manier om daarachter te komen…

De voormoeders: een verborgen Nederlandse-Indische familiegeschiedenis / Suze Zijlstra
De schrijfster gaat op zoek naar het verborgen verleden van haar voormoeders in Nederlands Indië. Ze onderzocht het leven van de Euraziatische vrouwen van haar familie die haar oorsprong vindt in de 18e-eeuwse VOC -vestiging in Makassar.

Box / Camilla Läckberg en Henrik Fexeus
Wanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord. Box is het eerste deel van een nagelbijtende serie.

Kruispunt / Jonathan Franzen
Het is 23 december 1971, het weerbericht belooft een witte kerst en ieder lid van de familie Hildebrandt staat op een kruispunt. Elk familielid is op zoek naar een beter leven en ziet zich daarin door de anderen gedwarsboomd.

De enorm eigenwijze eenhoorn: vrolijk sneeuweenhoornfeest! / Pip Bird
Mira en haar eenhoorn Dirk keren voor kerst terug naar de eenhoornschool. Mira wil graag de hoofdrol in het kersttoneelstuk. Juffrouw Glitterhoorn denkt daar anders over.

De fjord / Jørn Lier Horst
Het is vijftien jaar geleden dat Simon Meier zijn huis uit liep en spoorloos verdween. En een dag geleden dat het lichaam van politicus Bernard Clausen gevonden werd in zijn vakantiehuisje aan de Noorse kust. Als Wisting op de zaak wordt gezet, ontdekt hij wellicht ook de link naar de verdwijning van Simon Meier.

De allermooiste vestingsteden van Nederland / Quinten Lange
Steden met dikke muren, omarmd door een groene ster van stadswallen en met een beetje geluk wat oude kanonnen. Van dit soort vestingsteden heeft Nederland er meer dan 160. De mooiste 50 staan in dit boek.

Minecraft Mini-bouwwerken
Leer hoe je zelf 20 Minecraft-bouwwerken ontwerpt en bouwt, zoals een treinstation, voorwerpvernietiger of tropisch strandhuis.