Op 17 december is er het traditionele Kerstmeezingconcert en op 19 december een Barok Kerstkantatenconcert. Foto archief
Op 17 december is er het traditionele Kerstmeezingconcert en op 19 december een Barok Kerstkantatenconcert. Foto archief Foto:

Kerstmeezing- en Kerstcantaten concert

De Dorpskerk aan het Kerkplein is in december toneel voor twee bijzondere concerten. Op 17 december is er het traditionele Kerstmeezingconcert en op 19 december een Barok Kerstkantatenconcert. 

Het is inmiddels traditie geworden. Op de vrijdagavond voor de vierde advent – dit jaar op 17 december – is er een Meezingconcert in de Dorpskerk. Aanvang is 20.00 uur. Met elkaar zullen er oude en nieuwe kerstliederen worden gezongen. Vanwege corona is het programma iets korter en gelden regels als vaste plaatsen en coronacheck, maar samen maken we er een mooie bijeenkomst van.
Barok Kerstcantatenconcert
Kerst kent veel muzikale kleuren: van oude klanken tot hedendaagse meezingers. Onwaarschijnlijk mooi is de muziek uit de tijd van de barok. Op 19 december a.s. om 16.00 uur zullen diverse kleine kerstcantaten uit de baroktijd klinken. In het concert Weihnachten zal in korte stukken met verschillende bezetting het kerstverhaal worden verteld door een klein zangensemble en kamerorkest met 2 violen, cello en orgel. Het geheel staat onder begeleiding van dirigente Maria Rosenmöller.

Iedereen is van harte welkom is. Bij beide concerten is de entree is vrij.