Wethouder Paul de Bruijn roept inwoners op vooral de lokale middenstand en horeca te ondersteunen. Foto: PR
Wethouder Paul de Bruijn roept inwoners op vooral de lokale middenstand en horeca te ondersteunen. Foto: PR Foto:

Wethouder: koop, eet en bezoek lokaal, juist in deze tijd!

Iedereen heeft het nu wel vaker gehoord, maar juist richting de feestdagen is het belangrijk om lokaal te blijven kopen, eten, bestellen en bezoeken. Dit is de periode waar onze ondernemers normaal gesproken hun jaar maken of breken. Vooral nu met nieuwe beperkingen als gevolg van Corona wil ik u als wethouder van onder andere economie én werk en inkomen oproepen nog meer hiervan bewust te zijn.

Het is al bekend dat de huidige avondsluiting van horeca- en zogenoemde niet-essentiële winkels wordt verlengd tot in het nieuwe jaar. Dit betekent dat wederom de horeca weer flink wordt geraakt, terwijl december traditiegetrouw de maand is van veel gezelligheid en dus vaak gezellig een hapje en drankje buiten de deur. Maar waarom is het zo nodig onze lokale ondernemers te steunen? Het antwoord is meerledig.

Ten eerste willen we natuurlijk niet dat onze lokale ondernemers omvallen, maar ten tweede hebben we onze lokale ondernemers ook als dorp en samenleving gewoon keihard nodig! Onze lokale ondernemers zorgen voor werkgelegenheid, een leefbaar gezellig dorp en steunen veelvuldig onze lokale verenigingen en initiatieven. Denk nu al aan de leuke activiteiten die de centrum ondernemers organiseren. Zonder een gezond ondernemersbestand hebben we geen ruimte voor Halloween, of het verwelkomen van Sinterklaas, of kunnen we niet samen met zeer enthousiaste verenigingen vanuit de cultuur de kerstactiviteiten organiseren zoals afgelopen weekend en volgend weekend gepland staan. Ook extra leegstand zitten we allemaal niet op te wachten. Vanuit de gemeente zullen we een duit in het zakje doen. Bijvoorbeeld door deze week al onze medewerkers voor de feestdagen cadeaubonnen te geven, alleen maar uit te geven bij winkeliers, of restaurants in ons dorp. Dit gaat heel breed, van winkels in het centrum, tot Noord-Hofland, Van Beethovenlaan of restaurants aan de randen van ons dorp.

Kunnen we ook weer op u rekenen? Denk bijvoorbeeld aan het kopen van cadeaus voor de feestdagen, uw kerstdiner thuis laten bezorgen, gewoon lekker lunchen als u vrij bent of de gezelligheid te bezoeken die ondanks corona wél mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de activiteiten van 'Beleven en ontmoeten in 2021 in Voorschoten' aankomend weekend in de Kruispunt- of Dorpskerk. Dank u wel alvast.

Paul de Bruijn, wethouder Economie, Cultuur en Sociaal Domein