Paul Bruijnzeels vertegenwoordigt de horeca in het centrum van Voorschoten, 'maaltijden kunnen weer besteld en afgehaald worden'!
Paul Bruijnzeels vertegenwoordigt de horeca in het centrum van Voorschoten, 'maaltijden kunnen weer besteld en afgehaald worden'! Foto:

Horeca sluit om 17.00 uur afhalen blijft mogelijk

Weer moest de horeca een zware maatregel incasseren, tijdens de persconferentie van 26 november kregen zij te horen dat zij om 17.00 uur moeten sluiten.

Paul Bruijnzeels vertegenwoordigt de horeca in het centrum van Voorschoten, ook hij is zwaar teleurgesteld maar ook begripvol.  'Natuurlijk is dit heel zwaar voor ons. Je bent geen ondernemer geworden om je zaak te sluiten. Uit onderzoek is gebleken dat 2,9% van de besmettingen in de horeca plaatsvindt, maatregelen zijn dus echt wel nodig maar wat ons betreft was het niet nodig om om 17.00 uur te sluiten, binnenkomen en binnenblijven zoals Horeca Nederland voorstelt was ook een optie geweest'.

'Gelukkig zijn er weer toezeggingen van de overheid voor compensatie voor vaste lasten en personeelskosten.  Ook keert naar verwachting de TOZO-regeling terug, die was voorheen partner-afhankelijk, had je partner een inkomen dan kreeg je als ondernemer niets, maar dat zal nu worden aangepast. Ook ondervinden wij veel steun van de gemeente Voorschoten, een financiele tegemoetkoming in de vorm van vouchers en medewerking om de terrassen te mogen verplaatsen, daar zijn wij blij mee, alle beetjes helpen!, het maakt het verlies aan inkomen iets draagzamer, maar we hopen natuurlijk zo snel mogelijk weer volledig aan de slag te kunnen', zegt Bruijnzeels. 

'Overdag kan de horeca gelukkig nog gewoon openblijven, wel moeten wij de de QR code en identiteit van de bezoekers checken, gelukkig heeft niemand daar problemen mee. Ook moeten wij erop toezien dat mensen binnen, zolang zij niet aan een tafeltje zitten, een mondkapje dragen. 

Misschien heeft Corona wel een verschuiving in de eetcultuur tot gevolg, veronderstelt Bruijnzeels. Wij merken dat er steeds meer mensen komen lunchen. In veel, vooral zuidelijke, landen is het heel vanzelfspreken om met relaties, collega's en vrienden afspreken voor een uitgebreide lunch, we zien het hier ook steeds meer gebeuren, het geeft een hoop gezelligheid op de Voorstraat!