Afbeelding
Foto:

De Kerstmis top 3

De Kerst vind ik ontzettend gezellig. De lichtjes, de glitters, hoe meer hoe beter. Je ziet dat ook terug in de kinderboeken. Ze glimmen en glitteren, maar bovenal zijn de verhalen weer om van te genieten. Ik heb wat leuke boeken voor je op een rijtje gezet. 

door: Marinda Fischer, boekenspinsels

Busser, M., & Schroder, R. (2019). Het wonderlijke winterboek (1ste editie). Moon.

Dit boek is een bundel vol winterse verhalen over Sinterklaas, Kerst, oud & nieuw en de winter. Geschreven door o.a. Marianne Bussen & Ron Schröder,
Iris Boter, Sjoerd Kuyper, Yvon Jaspers en ga zo maar door.

Dit boek is een echt voorleesboek. De verhalen zijn lekker lang en de illustraties bij de verhalen zijn prachtig. Kortom, een boek om heerlijk bij te fantaseren.

Carle, E. (2019). Rupsje Nooitgenoeg - Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg (1ste editie). Gottmer.

Het bekendste Rupsje viert kers. Brengt de Kerstman dit jaar ook een bezoekje aan Rupsje Nooitgenoeg?


Dit boek is precies goed voor de allerkleinste onder ons. Het boek is van dik karton en op iedere pagina kunnen er vakjes geopend worden. Wie zal zich daar hebben verstopt?

Wielockx, R. (2018). Luuk en Lotje - Het is kerst! (1ste editie). Clavis.

De tweeling Luuk en Lotje versieren samen de Kerstboom. Op Kerstavond komen opa en oma namelijk op bezoek met cadeautjes. Er wordt heerlijk gegeten en natuurlijk zingen Luuk en Lotje Kerstliedjes.


Op haar website www.boekenspinsels.nl  geeft de Voorschotense Marinda Fischer leuke tips en weetjes over boeken, voorleesboeken, spelletjes en knutselideetjes voor kinderen.