Foto 1: In optocht door de nieuwe straat. V.l.n.r. Mevrouw Eveleens, ex voorzitter van buurtvereniging Recht door Recht, de heer Roodakkers, wethouder Eveleens en huidige voorzitter Recht door Recht de heer Koot. Foto 2: “Hoera, een straat voor mij”, kinderen Donklaan zijn blij. (foto’s De Omroeper/W. Bouwens)
Foto 1: In optocht door de nieuwe straat. V.l.n.r. Mevrouw Eveleens, ex voorzitter van buurtvereniging Recht door Recht, de heer Roodakkers, wethouder Eveleens en huidige voorzitter Recht door Recht de heer Koot. Foto 2: “Hoera, een straat voor mij”, kinderen Donklaan zijn blij. (foto’s De Omroeper/W. Bouwens) Foto:

Donklaan is nu Woonerf

“De Donklaan is vanaf zaterdag jl. officieel woon- en speelerf. Iedere weggebruiker heeft nu op de Donklaan dezelfde rechten en plichten. Automobilisten en voetgangers zullen hier op een vreedzame en veilige manier rekening houden met elkaar”. Deze woorden sprak wethouder van openbare werken, A. Eveleens tijdens de opening van deze vernieuwde straat. Aan het begin van de Donklaan plaatste hij het bord “Woonerf”. Hiermee is de Donklaan de eerste reeds bestaande straat in Voorschoten die de status woonerf krijgt.
Dat was op 16 maart 1977 en De Omroeper deed er verslag van. Lees verder mee:
“Na vier maanden van grote ongemakken voor de bewoners, omdat ook de riolering werd vernieuwd, is de straat, die vaak de blinde darm van Voorschoten wordt genoemd, herschapen in een prettig woongebied. Onderbroken door bloemperken, bomen en speelterreintjes is het vooral voor de kinderen een veilige straat geworden. De buurtvereniging “Recht door Recht” heeft zich enorm ingespannen voor deze verlevendiging van hun straat. De ex-voorzitter van de vereniging, de heer Roodakkers dankte het gemeentebestuur voor de medewerking en de goede samenspraak waardoor dit plan tot stand kon komen. De kinderen van de Donklaan trokken in een bonte slinger met versierde fietsen en steppen, achter de muziek aan, door hun vernieuwde straat. Zij kregen allemaal een ballonnetje die onder veel gejuich gelijktijdig de lucht ingingen. Harmonievereniging St. Laurentius zorgde voor de muzikale omlijsting van deze feestelijke opening. Ook andere wethouders en veel ambtenaren van de dienst openbare werken waren bij de feestelijke opening aanwezig.”