Trio Agerbeek laat u zaterdag 18 december genieten van het tweede deel van het kerstprogramma. Foto: Nico Fennes
Trio Agerbeek laat u zaterdag 18 december genieten van het tweede deel van het kerstprogramma. Foto: Nico Fennes Foto:

Kerst beleven met Trio Rob Agerbeek in de Dorpskerk

Beroepsmusici Rob Agerbeek, Erik Albjerg en Tjeerd Klapwijk brachten zaterdag 11 december twee sessies uit een veelzijdige mix van jazz en bluezy nummers in de Dorpskerk in Voorschoten.

Door: Nico Fennes, Life In Letters

Met zijn staat van dienst sedert 1954 is pianist Rob Agerbeek een legende in de jazzwereld. Tjeerd is drummer, drumschoolhouder in Voorschoten en tevens voorzitter van het Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ), Erik contrabassist, docent muziektheorie en PJPJ bestuurslid. ‘Wat zullen we spelen?’, vroeg Rob de twee anderen slechts luttele minuten voor aanvang van het concert in de Dorpskerk van Voorschoten. Dat het drietal met het grootste gemak improviseert bleek wel uit het stante pede bepalen van het repertoire.

Het jazztrio ontstond in de loop van 2018. Voor het eerst speelden zij samen op een Indonesisch familiefeestje. Dat klikte dermate goed dat Rob, Erik en Tjeerd besloten om samen verder te gaan. In november 2021 verscheen hun album ‘Lock, Stock & Barrel’, ofwel een album met ‘van alles wat’. Het repertoire van het jazztrio is dan ook veelomvattend met swingende jazz standards en eigen composities met invloeden van blues, boogiewoogie, swing, hardbop en boogaloo.


Zaterdag
18 december
geniet u van het
tweede deel van het
kerstprogramma.



Het optreden van Trio Rob Agerbeek maakte deel uit van de derde editie van het cultureel kerstprogramma ‘Kerst beleven en ontmoeten’ op 11 en 18 december in De Dorpskerk en Het Kruispunt. Dit kerstprogramma is een initiatief van Cultuurfabriek Voorschoten en de Centrum Ondernemers. Het gevarieerde culturele aanbod van muziek, toneel, theater en zang in en rond de winkelstraten van Voorschoten brengt u in kerstsferen. Zaterdag 18 december geniet u van het tweede deel van het kerstprogramma. Info: www.cultuurfabriekvoorschoten.nl.

Info PJPJ en Trio Rob Agerbeek: 06-53251703 (Tjeerd Klapwijk).