Afbeelding
Foto:

Tot 28 januari....

Na vorig jaar had iedereen toch eigenlijk wel gehoopt op een gezellige kerst samen. Helaas, ook nu weer wint corona. Ook in Voorschoten gaat het hard met de besmettingen. Vorige week maar liefst bijna 200! En dus blijft de avondlockdown, de anderhalve meter, die vermaledijde mondkapjes en mogen we maar vier personen thuis uitnodigen. De basisschoolleerlingen krijgen drie weken vakantie in plaats van twee. Jammer voor de kinderen want de kersttijd op school is altijd heel leuk. Juf Conny schrijft er een column over.

Op de voorpagina de foto van 'De Vertelfotograaf' van de 7 meter hoge kerstboom in de W.F. Hermansstraat, die elk jaar gezamenlijk wordt aangekocht. Buurman Bas bestelt de boom en twee weken voor Kerst zetten de buurtbewoners met vereende krachten de boom op. 'Ieder jaar weer gezellig en ieder jaar weer lastig', zegt andere buurman Peter. 'De lampjes zijn of kapot of ze moeten uit de klit worden gehaald.' Een mooi initiatief dat een plek op de voorpagina verdient!

En verder in deze krant een kleine vooruitblik naar 2022. Mark Niersman vertelt over de woningbouwplannen en Marcus van der Valk over de plannen bij De Gouden Leeuw. De bewoners van de Leidseweg-Noord hopen dat de wateroverlast in 2022 snel verholpen kan worden.

De krant is weer 56 pagina's dik, met nieuws, kerstwensen en aanbiedingen. Wij wensen u hele fijne Kerstdagen en alle goeds voor 2022. U moet ons een tijdje missen, we komen pas weer op 28 januari uit. Houd intussen onze site voorschotensekrant.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Ellen en Marjolein