Cultureel Centrum blijft voorlopig nog een jaar open

Nu het besluit waar de nieuwe Multifunctionele Accommodatie wordt gevestigd is uitgesteld naar volgend jaar, heeft de gemeenteraad besloten het Cultureel Centrum in 2022 zeker nog open te houden en waarschijnlijk nog een paar jaar daarna ook. 

Dat kost wel € 40.000,- per jaar extra maar de politiek was tijdens de Raadscommissie Burger en Bestuur unaniem in haar oordeel, dat geld moet er komen. Tijdens de raadsvergadering was het onderwerp dan ook een hamerstuk waarover niet meer werd gediscussieerd. 

De exploitatie van het Cultureel Centrum is sinds dit jaar in handen van de Stichting Beheer Cultureel Centrum. Die overeenkomst wordt nu met een jaar verlengd. In de exploitatieovereenkomst staat de gemeente garant voor een eventueel exploitatietekort van € 30.000,-. De verwachte kosten zijn voor de stichting in 2022 hoger door de explosief toegenomen energielasten. Daarvoor is een bedrag nodig van € 40.000,- extra in 2022. Er wordt geen onderhoud meer aan het gebouw verricht, behalve bij calamiteiten.

Het Cultureel Centrum blijft open tot er duidelijkheid is over de MFA. Wordt het in de bibliotheek gevestigd of kiest met voor het burgerinitiatief dat een MFA graag in Het Kruispunt wil vestigen. Als het besluit valt, kan het Cultureel Centrum pas gesloten worden als de werkzaamheden klaar zijn en er plek is voor onder andere het Filmtheater. 'Het is nog niet duidelijk wanneer het besluit over de MFA wordt genomen', zegt wethouder Marcel Cramwinckel. 'Ik hoop begin volgend jaar meer informatie over de voortgang te hebben.'
De wethouder zegde toe huurders en omwonenden tegen die tijd snel te informeren.