Hanneke de Waal van de Bibliotheek Voorschoten zocht weer tien prachtige boeken uit om in de kerstvakantie te lezen. Uiteraard zijn alle boeken te leen in de bibliotheek. Foto: PR
Hanneke de Waal van de Bibliotheek Voorschoten zocht weer tien prachtige boeken uit om in de kerstvakantie te lezen. Uiteraard zijn alle boeken te leen in de bibliotheek. Foto: PR Foto:

Top 10 boeken om in de Kerstvakantie te lezen

De lichtjes branden in de boom, de kachel brand en de warme chocolademelk staat klaar. Kruip dan lekker op de bank met een mooi boek. Dit zijn de aanraders van de Bibliotheek. Alle boeken zijn natuurlijk te leen bij Bibliotheek Voorschoten aan de Wijngaardenlaan.

door Hanneke de Waal

Een kerstcadeau van het 
Duincafe´/ Debbie Johnson
Kerstmis is nooit Katie Seddons favoriete tijd van het jaar geweest. Maar sinds ze is verhuisd naar het dorpje Budbury aan de prachtige kust van Dorset, hebben Katie en haar zoontje een nieuwe familie gevonden.

Een die bij elkaar is gebracht door de onverwachte wendingen van het lot en door de helende kracht van een stuk taart en een bakje troost bij het Duincafé.

Intens: het verhaal van Diederik Gommers / Wilma de Rek
In maart 2020 werd intensivist Diederik Gommers ineens gesprekspartner van het kabinet en de BN'er die de coronacrisis kon uitleggen. In Intens vertelt hij hoe het er achter de schermen aan toeging.

Een zwaluw in de winter / Timothe´e de Fombelle
Een eenzame vrachtwagenchauffeur, een jonge vluchteling uit Congo en zwaluw Gloria zijn alle drie op weg naar het winterse noorden. Op kerstavond komen hun levens op een bijzondere manier bij elkaar.

Het meisje dat Kerstmis redde / Matt Haig
Op kerstavond komen de trollen Elfhelm binnenvallen. Het jaar erop lijkt er niet genoeg hoop en magie te zijn om kerstavond mogelijk te maken... Of zou het arme schoorsteenvegertje Amelia uitkomst kunnen bieden?

Parijs / Kiki van Dijk
Mika begint een wanhopige zoektocht en ontdekt een aantal onbekende kanten van haar zus, die een heel ander, gevaarlijker leven leidde dan Mika ooit had kunnen vermoeden. Als ze daarna een gruwelijke ontdekking doet, weet ze niet meer wie er uit het nieuwe leven van haar zus nog te vertrouwen is. En of ze zelf nog wel veilig is...

Magisch haken: het officiële Harry Potter haakpatronenboek / Lee Sartori
Tover met je haaknaald de magie uit de films van Harry Potter tevoorschijn met meer dan 20 authentieke haakprojecten.

Met mes & stokjes / Mascha
Lammes

Dit boek bevat 70 van de allerlekkerste internationale gerechten, van Bang Bang Chicken en Fladderak tot Pizookie en Mulligatawny. En altijd met een haalbare boodschappenlijst en overzichtelijke bereidingswijze.

LEGO® Iconic: Alles is echt super: een zoek-en-vind-avontuur door de LEGO® geschiedenis
Dit grote kijk-en zoekboek laat de geschiedenis van de Legowereld zien. Er is heel veel te zien op alle pagina’s. Achterin staan extra zoekopdrachten en de oplossingen.

De roadtrip / Beth O'Leary
Addie en Dylan hebben elkaar vermeden sinds hun relatie stukliep. Nu moeten ze ongepland 600 kilometer lang een auto delen.
Wat er ook gebeurt, deze roadtrip zal niemand ooit vergeten…

De kleuren van Anna / Sander 
Kollaard
De kleuren van Anna is een roman over onze verbeelding, over het vermogen om overal verhalen in te vinden, en over het belang daarvan.