Afbeelding
Foto:

Van Kerstdiner naar
een Kerstontbijt

De weken na Sinterklaas zijn de meest sfeervolle in het onderwijs. Een plekje voor de kerstboom, lichtjes in de klas en op de tafel van de leerlingen een waxinelichtje op batterijen. Heerlijk rustig in het donker je boek lezen. Hoe gezellig!

Gedurende deze weken werk je met elkaar naar de Kerstvakantie, met als hoogtepunt de viering met de hele klas (met de hele school kan niet vanwege Corona).  Dit jaar hadden wij op school voor een Kerstdiner gekozen. De kinderen in de klas en, in eerste instantie, de ouders op het plein. Dat idee werd al snel geschrapt. Maar het diner zou feestelijk worden in de klas. En toen kwamen de nieuwe maatregelen en werd gemeld dat groepen na 17 uur niet meer met elkaar mochten zijn. Dit betekende voor de kinderen dat het Kerstdiner niet door mocht gaan. Natuurlijk kies je dan als leerkracht voor een alternatief; een gezellig Kersontbijt op de laatste schooldag. Die stond gepland op 24 december. Tot de laatste persconferentie… Maar daar was vooraf nogal wat onduidelijkheid over. Sluit de school op vrijdag of op maandag? Een half uur na de persconferentie zat het hele team bij elkaar in een digitaal overleg en is de planning gemaakt! Wij ontbijten met elkaar op de laatste schooldag van dit kalenderjaar… vrijdag 17 december! Oke, niet elke klas kon een kerststukje maken omdat dit niet meer in de planning past, maar we gaan er een gezellige dag van maken!!
Wij wensen voor 2022 dat wij direct na de geplande kerstvakantie mogen starten en dat dit de laatste schoollockdown in het leven van onze leerlingen zal zijn.
Conny van der Krogt
Leerkracht Fortgensschool