Afbeelding
Foto: JOHN BRUSSEL

Lichtjes

December is voor mij een van de gezelligste maanden van het jaar. Lekker knus en warm thuis op de bank bij de kerstboom (het zijn lichtjes met een beetje boom), de kerstlampjes voor de ramen en in de tuin, en het hele huis staat vol met kaarsen en waxinelichtjes. 

Tijd voor vriendinnen die volgens traditie onaangekondigd op de stoep staan met sushi en een fles wijn. We lachen heel wat af met elkaar, met dit jaar een traan omdat we een lieve vriendin moeten missen. We proosten extra op haar, op het leven! 

De feestdagen staan voor mij ook in het teken van samen gezellig koken of genieten van de heerlijke keuken van een lokale horeca ondernemer waardoor je echt het gevoel krijgt thuis uiteten te zijn. Eindelijk eens tijd om te beginnen aan die stapel boeken. 

Uit de soundspeakers klinkt al een aantal weken Sky radio The Christmas Station en vanaf Eerste Kerstdag wordt overgeschakeld naar de Top2000 die dag en nacht aanstaat. Bij sommige nummers gaat het geluidsniveau even een paar minuten wat hoger. En we blijven dromen over een witte kerst…

Deze sfeer geeft mij een nostalgisch gevoel dat het einde van het jaar nu echt nadert. Ik moet dan aan de woorden van mijn vader denken die hij vroeger in deze tijd van het jaar uitsprak: “Het jaar begint oud te worden”. Dat ik deze geluksmomenten mag delen met de allerliefsten in mijn leven, maken mij de gelukkigste persoon op deze aardbol. 

Ik realiseer mij goed dat dit niet voor iedereen is weggelegd. De decembermaand is ook de periode dat velen zich wat meer eenzaam voelen. Laten we juist in deze tijd wat meer naar elkaar omkijken.

Ook op het gemeentehuis maken we ons op voor het kerstreces. De laatste raads- en collegevergaderingen zijn geweest en ook voor de organisatie breekt nu een meer dan welverdiende vakantieperiode aan. 

Het opzetten van de nieuwe organisatie terwijl het werk 'gewoon' doorging, is hele grote opgave geweest. Er is ongelooflijk hard gewerkt. Groot compliment aan onze medewerkers!
Een klein deel van de medewerkers werkt ook deze periode door. Ik denk aan de mannen bij stadsbeheer, het klantcontactcentrum, team burgerzaken die volop bezig zijn met de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen en de medewerkers van openbare orde en veiligheid die met de boa’s, politie en brandweer hard aan de slag zijn voor een veilige jaarwisseling.

We laten het jaar 2021 achter ons. Ik wens u een nieuw jaar toe met heel veel lichtjes. 

Fijne feestdagen en een heel mooi en gezond 2022.

Burgemeester Nadine Stemerdink