Het PJPJ bestuur (Tjeerd Klapwijk, Dave Hardy, Erik Albjerg en Rini Teunissen wenst u een formidabel 1e lustrum!
Het PJPJ bestuur (Tjeerd Klapwijk, Dave Hardy, Erik Albjerg en Rini Teunissen wenst u een formidabel 1e lustrum! Foto:

Eerste Lustrum Piet Wezepoel jazzfestival

Zaterdag 21 mei is het wederom genieten op het Piet Wezepoel jazzfestival! Op dit eerste lustrum zullen de zalen van het Cultureel Centrum vanaf 17:00 uur het podium bieden aan jong talent, studenten van het Koninklijk Conservatorium én aan grote namen uit de (inter-)nationale jazzscene. Deze unieke cross-over van drie generaties talentvolle musici is een uitgelezen kans voor jong talent om leerervaring op te doen. Daarmee komt de formule achter de stichting Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) op dit vijfde Piet Wezepoel jazzfestival opnieuw volledig tot zijn recht.

door Nico Fennes, Life in Letters

PJPJ oprichter Piet Wezepoel was jarenlang aan het Haags Conservatorium verbonden. Vanaf 1994 organiseerde Piet maandelijkse concerten met zijn PJPJ waarmee hij de jazzstudenten gelegenheid bood om podiumervaring op te doen. Sinds zijn overlijden in 2015 organiseert de PJPJ het jaarlijkse Piet Wezepoel jazzfestival. Door corona werd het festival twee keer uitgesteld. Nu het lustrum ervan komt stelde de PJPJ een bijzondere line-up samen bestaande uit een mix van jonge jazztalenten en befaamde musici.

De circa twaalf leerlingen van de school voor Jong Talent trappen af. Onder begeleiding van hun muziekdocenten treden zij in kleine groepjes op. Daarna volgt een carrousel van optredens van bachelor en master jazzstudenten. Met landen van herkomst zoals Kroatië, Italië, Oostenrijk en Cyprus zijn zij internationaal vertegenwoordigd wat een potpourri aan jazzstijlen belooft. Sowieso is het jazzmusici gewoon over de grens te experimenteren, getuige de bio van drummer Wim Kegel. Na jaren speelt hij weer eens in een eigen formatie met zijn broer Marco Kegel (saxofoon, klarinet en fluit), Timothy Banchet (piano) en Uli Glaßman (contrabas).

Het Denise Jannah Quartet is de absolute hoofdact. Denise zong in haar debuutjaar 1991 al op het North Sea Jazz Festival. Zij bouwde een staat van dienst op die letterlijk tot aan Tokyo reikt. Naast jazzvocaliste is Denise componiste, tekstschrijfster, actrice en zangpedagoge. Tjeerd Klapwijk: ‘Die stem van Denise is van een ongelooflijke zuiverheid. Je moet haar horen om te ervaren hoe goed ze is.’ Hoewel de opkomst van het Piet Wezepoel jazzfestival altijd goed is, hoopt de PJPJ met de komst van Denise Jannah op extra publiek.

Tickets
Een ticket voor het hele jazzfestival kost slechts €12,50. Tickets zijn aan de deur verkrijgbaar en vooraf te bestellen via secretaris Dave Hardy (e-mail: secretaris@pjpj.nl , telefoon: 06 54 37 47 88). Uitgebreide informatie over de PJPJ en de programmering van het jazzfestival vindt u op www.pjpj.nl.
Programma Grote zaal
17:00 - 18:15 uur Combo o.l.v. Marc van Rooij School Jong Talent Conservatorium Den Haag
18:40 uur Opening door PJPJ voorzitter Tjeerd Klapwijk         
18:45 - 19:45 uur Veronica Cimino 4et         
20:30 - 21:45 uur Duckpin Bowling Alley (Kegel brothers)         
22:15 - 23:30 uur Hoofdact: Denise Jannah Quartet         
Programma Kleine zaal
18:00 - 19:15 uur Combo o.l.v. Niels Tausk School Jong Talent Conservatorium Den Haag      
19:45 - 20:45 uur Tristan Guillaume-Hélouët Group         
21:45 - 22:45 uur Aseo Quartet         
Programma Ronde zaal
Tot 20:30 uur Catering door Chinees-Indisch Restaurant New Hong Kong City.
Vanaf 17:30 uur ijscokar van Teun van Pol
21:15-22:15 uur Lidija Strika Quartet