Voorschotenaar (40) verdacht van doodslag

De 40-jarige Voorschotenaar die begin deze maand herhaaldelijk op politieagenten in reed, blijft langer vastzitten. De man meldde zichzelf op het politiebureau. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. 

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 april reed de man met zijn bestelbus op agenten in na een geweldsincident in de relationele sfeer in Leiden. Hij was ook zwaar onder invloed. 

Surveillerende agenten in Oegstgeest herkenden de bus op basis van het kenteken. Zij gaven de man een stopteken en vertelden hem dat hij was aangehouden. Daarop gaf de man gas en reed tegen de politiewagen aan, waarna de agenten de achtervolging inzetten. Even verderop kwam de bus tot stilstand en reed de bestuurder opnieuw op de agenten in. Zij probeerden de man tot stoppen te dwingen door onder andere pepperspray en het stroomstootwapen te gebruiken. De man bleek echter niet te stoppen, gaf gas en reed door, de Haarlemmertrekvaart op in de richting van Voorhout.
Op de rotonde na het viaduct van de A44, ramde de verdachte nogmaals een politiewagen waarna de politie meerdere schoten losten. Zelfs dat deed de verdachte niet stoppen en hij reed de Leidse Vaart op. Daar liet hij uiteindelijk zijn bus achter en ging er lopend vandoor. Een grote zoektocht in de omgeving, met onder andere politiehonden en de politiehelikopter, leidde niet tot zijn aanhouding.

Een aantal agenten raakte bij de achtervolging licht gewond maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De man meldde zich zelf uiteindelijk de volgende dag op een politiebureau waar hij werd aangehouden. Hij kan een behoorlijke straf tegemoet zien. De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel.