Wouter van Duivendijk is de nieuwe fractievoorzitter van Voorschoten Lokaal. Foto: Vsk
Wouter van Duivendijk is de nieuwe fractievoorzitter van Voorschoten Lokaal. Foto: Vsk Foto:

Wouter van Duivendijk fractie-
voorzitter Voorschoten Lokaal

De fractie van Voorschoten Lokaal heeft Wouter van Duivendijk (52) onlangs gekozen als fractievoorzitter. De redactie van de Voorschotense Krant nodigde hem uit voor een nadere kennismaking.

‘Ik ben hier 52 jaar geleden geboren en keerde na mijn studie Communicatiewetenschap aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen terug in Voorschoten en werkte onder meer 20 jaar bij Koninklijke van Kempen & Begeer als exportmanager en commercieel directeur'.

Ik zit sinds kort even ‘in between jobs’ waardoor ik meer tijd had om mij te richten op de verkiezingscampagne samen met de andere leden van het campagneteam van Voorschoten Lokaal.

De gemeentelijke politiek heeft altijd mijn interesse gehad. Esmee van Herk richtte na haar noodgedwongen vertrek bij het CDA haar eigen partij op, ‘Voorschoten Sterk’. Toen Esmee mij vroeg haar te komen helpen in de commissie Mens en Samenleving was dat voor mij een mooie kans om actief te worden voor Voorschoten. Toen daarna ook Marleen Persoon alleen verder ging in de raad als ‘Voorschoten Lokaal’, besloten de dames elkaar te versterken en werd ‘Voorschoten Lokaal Sterk’ een feit. Esmee gaf op een bepaald moment aan niet verder te willen in de politiek waarna wij hebben besloten dat wij de verkiezingen in zouden gaan als ‘Voorschoten Lokaal’.

Ik heb ervoor gekozen mij voor een lokale partij in te zetten omdat je als lokale partij vrijer bent in je beleid, je kunt je eigen weg kiezen zonder rekening te hoeven houden met landelijk of regionaal partijbeleid.

Een van onze speerpunten is om ‘versteende grond in gemeentelijk eigendom’ niet aan projectontwikkelaars te verkopen maar er betaalbare huur- en koopwoningen te ontwikkelen voor lagere inkomens en starters. Dat kan mogelijk gemaakt worden door de grond in erfpacht uit te geven. 

Verder wil ik mij sterk maken voor een ruimhartiger subsidiebeleid voor de Voorschotense verenigingen. Ik ben zes jaar actief geweest als fondsenwerver in het bestuur van Scoutingvereniging Leif Erikson en weet maar al te goed dat verenigingen meer financiële steun goed kunnen gebruiken.

De informateur is nu aan het werk en wij zijn bereid om met Voorschoten Lokaal bij te dragen aan een dorp waar het goed wonen is.'