Afbeelding
Foto:

Gedenkboom onthuld

Wethouder Erika Spil heeft bij het asstrooiveld op de begraafplaats Rosenburgh een herdenkingsboom onthuld. Aan de boom, gemaakt van cortenstaal, kunnen metalen herdenkingsplaatjes in de vorm van een boomblad gehangen worden. De blaadjes vermelden de naam van de overledene met de geboortedatum en sterfdatum.

Het initiatief voor deze boom kwam van Lia van der Mijn en Robert Fuchs, beiden in dienst van de gemeente Voorschoten en werkzaam voor de Algemene Begraafplaats Rosenburgh. ‘De herdenkingsplaat op de zonnewijzer van de begraafplaats is vol, toen wij eenzelfde herdenkingsboom bij de begraafplaats in Oegstgeest zagen, hebben wij de wethouder verzocht om ook op Rosenburgh zo’n herdenkingsboom te laten plaatsen’, vertellen zij.

Wethouder Spil willigde het verzoek graag in, ‘ik was meteen enthousiast, een herdenkingsplek is heel belangrijk voor nabestaanden. Rosenburgh is één van de mooiste begraafplaatsen die ik ken, de herdenkingsboom neemt er nu een belangrijke plaats in, het is een hele mooie plek om mensen te herdenken’.

De herdenkingsplaatjes kunnen worden aangeschaft via de website van de begraafplaats, www.voorschoten.nl/Rosenburgh, de plaatjes kosten 116 euro en kunnen 10 jaar blijven hangen. De overledene hoeft niet op de begraafplaats begraven of uitgestrooid te zijn, een herdenkingsplaatje kan voor iedereen die is overleden besteld worden.