'Ik ga alleen op de foto als mijn honden er bij mogen', zei Hetty de Weerd. Bij deze dus, links is Bink en rechts Mickey. 'Mijn eigen Very Important Dogs', lacht Hetty. Foto: VSK
'Ik ga alleen op de foto als mijn honden er bij mogen', zei Hetty de Weerd. Bij deze dus, links is Bink en rechts Mickey. 'Mijn eigen Very Important Dogs', lacht Hetty. Foto: VSK Foto:

Ontmoeting bij
de Dopspomp

In vroeger tijden ontmoette men elkaar bij de Dorpspomp in de Voorstraat. De Voorschotense Krant heeft deze traditie in ere hersteld. Deze maand werd dorpsgenote Hetty de Weerd ondervraagd door studente Rosanne Peters. 

Naam: Hetty de Weerd
Functie: Senior juridisch adviseur ministerie BZ & secretaris Oranjevereniging
Status: Latrelatie

Waar ben je geboren en
opgegroeid?

“Ik ben geboren in Deventer maar groeide op in Drenthe. Na mijn middelbare school heb ik even in Groningen gewoond en verhuisde daarna naar Haarlem voor mijn studie rechten. Daarna kreeg ik een baan in Den Haag als juridisch adviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Toen ik een dochter kreeg wilden we graag in een huis wonen met een tuin, zodat onze kinderen buiten konden spelen. Zo ben ik 15 jaar geleden in Voorschoten terecht gekomen. Ik woon nog steeds met veel plezier in dit gezellige en groene dorp.”

Je bent secretaris bij de
Oranjevereniging. Vertel!

“Een van mijn collega’s was voorzitter en vroeg mij in 2018 om een keer te helpen bij Koningsdag. Toevallig vertrok de secretaris en ben ik blijven hangen. Het is ontzettend leuk om iets te doen voor Voorschoten en bij te dragen aan een van de leukste evenementen van het jaar! We vergaderen en borrelen elke maand met het bestuur, een moment waar we samen lachen en waar ik veel energie uithaal. Toen onlangs de meeste coronamaatregelen werden afgeschaft hebben we alle zeilen bij moeten zetten om Koningsdag te organiseren. Overigens kunnen we nog vrijwilligers en nieuwe bestuursleden gebruiken, zoals iemand die de PR volgend jaar wil doen."

Wat kunnen we verwachten van
Koningsdag 2022?

"Er staan verschillende nieuwe activiteiten op het programma. Woensdagochtend kunnen Voorschotenaren yoga doen in het Burgemeester Berkhoutpark waarna Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging, Voorschotenaren in beweging gaat (proberen te) krijgen. Dit jaar zijn er veel nieuwe activiteiten voor de jeugd. Woensdagmiddag kunnen kinderen tussen 10 en 15 jaar in het Berkhoutpark losgaan bij de OranjeExpeditie met onder andere een stormbaan en wateractiviteit met Spuit 41. Woensdagavond is de OranjeFrisParty in het Cultureel Centrum voor jongeren tussen 12 en 16 jaar, waar de jeugd met enige DJ-ervaring zich kan aanmelden voor de DJ contest! Voor de senioren is er op 21 april een speciale musical over de geschiedenis van Voorschoten in het Bondsgebouw. Deze is al helemaal volgeboekt. Dit jaar geen programmaboekje in de brievenbus, het programma is te vinden in de Voorschotense krantjes en op onze website oranjeverenigingvoorschoten.nl."

Wat doe je verder nog?
"Naast mijn baan en vrijwilligerswerk ben ik moeder van een dochter van 18 en een zoon zoon van vijftien. Daarnaast pump ik graag in de sportschool, wandel ik met mijn hondjes, vind ik het leuk om te tuinieren en ga ik regelmatig met vrienden en vriendinnen wat gezelligs doen of borrelen in de Voorstraat.”

Afbeelding