Afbeelding
Foto:

Wat zijn IJsheiligen?

Sommige planten kunnen beter niet voor de IJsheiligen worden geplant, u heeft het vast wel eens gehoord. Maar wat zijn die IJsheiligen en wanneer zijn ze? 

'Dit jaar zijn de IJsheiligen in de tweede week van mei', zegt Frank Moerkerk. 'Daarna is de kans op nachtvorst nihil.  De IJsheiligen zijn vier katholieke heiligen genaamd Mamertus (11 mei), Pankratius (12 mei), Servatius (13 mei) en Bonifacius (14 mei). Hun naamdagen vallen medio mei.  Na IJsheiligen kun je de volle grond in je tuin dus volzetten met eenjarige tuinbloeiers maar ook voor die tijd is het geen groot probleem. Gaat het toch nog vriezen dan zijn er talloze oplossingen om de plant en de grond te beschermen. Natuurlijk kun je ze een paar dagen in de schuur of garage zetten maar als dat niet lukt, hebben we hier speciaal vliesdoek.'
Frank en zijn team houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten. 'Is er kans op nachtvorst, dan vertellen we dat ook direct aan onze klanten. De bijzondere hanging baskets bijvoorbeeld vinden het overdag wel heel erg fijn buiten maar 's nachts dan weer niet.

Wij hebben waarschuwingsbordjes gehangen bij de planten die gevoelig zijn voor vorst maar vraag ons gerust om advies. Wij helpen u graag. 

Moerkerks Plantenparadijs
Hofweg 6, Voorschoten
T: 071-5764177
W: Plantenparadijs.nl