Leden van de Voorschotense Kunstkring exposeren in de bibliotheek en in het Museum Voorschoten
Leden van de Voorschotense Kunstkring exposeren in de bibliotheek en in het Museum Voorschoten Foto:

Expositie Kunstkring in de bibliotheek en het museum

Van 19 mei tot en met 6 juni kunt u op twee plaatsen tegelijk in het dorp een expositie van leden van de Voorschotense Kunstkring (VKK) gaan bekijken. Onder de titel ‘Viervoud’ vindt u dan creaties van 4 leden in de bibliotheek en onder de titel ‘Contrasten/Tegenstellingen’ werk van 14 leden in het museum. In de bibliotheek kunt u overigens al eerder en ook nog één dag later komen kijken, want de tentoonstelling daar duurt van 13 april tot en met 7 juni.

door: Bert Westra

Na de succesvolle tentoonstelling in februari en maart op Korte Vijverberg 2 in Den Haag (meer dan 600 bezoekers!) keert de VKK hiermee terug op eigen bodem. Gehoopt wordt dat de plaatselijke en andere kunstliefhebbers de weg naar deze twee locaties weer weten te vinden. 

In de bibliotheek vindt u het hangende en staande werk vooral aan en bij de wanden van de boekenverzamelingen. 

In het museum wordt de hele grote expositieruimte benut. Vinden er in de bibliotheek geen manifestaties met betrekking tot de tentoonstelling plaats en kunt u die gewoon tijdens de openingsuren onbegeleid bezoeken, in het museum wordt een officiële opening op zaterdagmiddag 21 mei om 16 uur georganiseerd, waarvoor vrienden/donateurs van de VKK en het museum worden uitgenodigd. 

kunst voor
schappelijke prijzen
te koop


Tijdens die opening kan men ook met veel deelnemende kunstenaars in contact komen en zo ook de verhalen achter de creaties horen. Tijdens de andere openingsdagen in het museum (woensdag t/m zondag) is altijd maar één, steeds wisselende kunstenaar aanwezig. Op 2e Pinksterdag, maandag 6 juni (tevens de slotdag van de tentoonstelling) gaat het museum speciaal voor deze expositie extra open van 13 tot 17 uur. Beide exposities kunnen gratis kunnen worden bezocht. Veel van de aanwezige kunst is voor zeer schappelijke prijzen te koop. Spreekt een kunstwerk u aan, leg daar dan snel een claim op, om te voorkomen dat een ander u voor is. Meer informatie op www.voorschotensekunstkring.nl en voor zover het hun eigen tentoonstelling betreft obvw.nl (bibliotheek) en museumvoorschoten.nl.