Afbeelding
Foto: JOHN BRUSSEL

Bestemming: Voorschoten!

“Troep, troep, alles is zoek, we hebben al een tijd niets meer opgeruimd….” Voor diegenen die dit niet herkennen, het komt van de kerstplaat van Bert&Ernie. Het is een goede omschrijving voor de omgeving waar ik nu in zit. 

Met mijn laptop aan de keukentafel die niet meer zichtbaar is vanwege alle troep, verhuisdozen die letterlijk om mij heen staan opgestapeld en verhuizers die op dit moment mijn hele huisraad aan het laden zijn in de verhuiswagen. 

Één van mijn allerbeste vriendinnen belde mij net op en vraagt zich af of ze mij deze dagen nog 'Zen' kan krijgen, vriendinnen hebben een schema opgesteld wie wanneer de komende dagen kan komen helpen met schoonmaken en dozen uitpakken. En de mannen worden opgetrommeld om lampen ed. op te hangen. Want tja, sommigen dingen zijn toch echt mannenwerk…. Kortom iedereen die weleens een verhuizing heeft gehad weet dat ik in een kleine nachtmerrie zit. 

“Let it go” van Elsa uit Frozen is mijn motto deze dagen en draai ik non-stop op Spotify. Er zijn afgelopen weken ook vele hilarische momenten geweest. Zoals een halve dag doen over het uitzoeken van een vloer en dan twee weken geleden horen dat deze niet geleverd kan worden. De nieuwe vloer was vervolgens in twee minuten uitgezocht.

Zonder de inzet van vele mensen had ik dit nooit voor elkaar gekregen. Woorden tekort om iedereen te bedanken voor hun inzet en integriteit vanaf de start van de zoektocht naar een huis, de hulp in de periode daarna, de inzet voor de verkoop van mijn huis in Voorburg en de aannemer die zich wekenlang tien slagen in de rondte heeft gewerkt om mijn huis heel mooi te maken. 

En dan alle lieve mensen om mij heen die de afgelopen weken mijn toenemende nukken hebben getolereerd en voor mij klaarstonden; no matter what. Wat ben ik gezegend met deze lieverds. 

Bij het publiceren van deze column zit ik gelukkig fijn in mijn nieuwe huisje en daar kijk ik heel erg naar uit. Lekker op de fiets naar het werk en naar het centrum om boodschappen te doen. 

Over twee weken is het Koningsdag. Na twee jaar kunnen we dit eindelijk weer met elkaar vieren. Laten we er een mooi feest van maken! 

Op 4 en 5 mei herdenken we diegenen die het hoogste offer voor onze vrijheid hebben gebracht en vieren we dat we 77 jaar in vrijheid mogen leven. 

Met een oorlogssituatie dichtbij besef ik mij eens te meer hoe bijzonder vrijheid is en hoe belangrijk het is om hier bij stil te staan.

Nadine Stemerdink
Burgemeester