Paul begeleidt deelnemers aan de jeu de boule. Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij de VTV.
Paul begeleidt deelnemers aan de jeu de boule. Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij de VTV. Foto:

Jeu de boule voor mensen met beperking

Sinds kort kunnen mensen met een beperking via de organisatie VTV samen om de andere week een potje jeu de boulen op de banen van de vereniging ‘De Six Prêt’. In de pauze kunnen de deelnemers een bakkie koffie in het ernaast gelegen Buurtcentrum de Boschbloem drinken. Iedereen met een lichte verstandelijke beperking en/of autisme vanaf 16 jaar kan hieraan deelnemen.

De organisatie VTV biedt vrijetijdsbesteding aan voor mensen met een beperking in o.a. Voorschoten en organiseert deze sportieve activiteit. Dit is mede mogelijk gemaakt door 'Voorschoten voor Elkaar'. 

VTV vrijwilliger Paul vertelt: “De eerste deelnemers zijn zeer enthousiast en vinden het fijn om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Het is net zo gemoedelijk als een balletje gooien in Frankrijk. Het zonnige weer helpt natuurlijk mee om het jeu de boulen nog leuker te maken.”

Wilt u meer informatie? Wilt u graag zelf jeu de boulen als deelnemer? Kom het de eerste keer gratis uitproberen. Neem contact op met VTV email: vtvleiden@
vtvzhn.nl of bel 071-5230800.