Afbeelding
Foto:

Weer terug

Deze editie staat in het teken van 'weer terug'. Vertelfotograaf André Potters-Kemp maakte afgelopen week de voorpagina foto van de koeien op de Cathrina's Hoeve die weer terug de wei in mochten na de winter. De 'koeiendans' trekt elk jaar weer veel publiek.
Weer terug zijn ook de evenementen. Koningsdag wordt weer ouderwets, het programma staat in het midden van deze krant. Maar ook de Avond4daagse, Beats & Bites, de Paardendagen en Het Weekend staan weer op de agenda. De diverse besturen zijn druk bezig met de voorbereidingen. Weer terug gaat ook de markt. Vanaf 27 mei staat deze weer op de Voorstraat. Een heel gepuzzel en gereken maar het is gelukt.
En de raad is weer terug. Donderdagavond was de eerste vergadering waar informateur Arjen Verkaik zijn advies uitgebracht voor een nieuw te vormen college.

En dan de oorlog in Oekraïne. Het gaat van kwaad tot erger daar. Binnenkort komen 50 Oekraïense vluchtelingen op het gemeentehuis wonen. Burgemeester Stemerdink vertelt er over. Zeven Oekraïense ouderen worden op het Klooster opgevangen en de dan zijn er nog de vluchtelingen die bij familie thuis kunnen wonen zoals de familie Sokolov waarover wij vorige maand schreven. Zij willen maar wat graag weer terug maar het kan niet. 

Verder is er nog veel meer Voorschotens nieuws te lezen zoals de winst van Voorschoten97 op het Paastoernooi en de modeshow van de Centrumondernemers op 23 april.
Wat mogen we van geluk spreken dat we hier wonen, waar we in mei het herdenken en bevrijding vieren. Sta er even bij stil want zo vanzelfsprekend is het dezer dagen niet. Veel leesplezier en tot de volgende krant op 20 mei.
Ellen en Marjolein