Voorzitter van Stichting Leergeld Voorschoten Henny van der Klis ontvangt de cheque. Foto: Stephanie Turkstra
Voorzitter van Stichting Leergeld Voorschoten Henny van der Klis ontvangt de cheque. Foto: Stephanie Turkstra Foto:

Recordbedrag voor Stichting Leergeld Voorschoten

Op 8 april organiseerden de Voorschotense Ladies’ Circle en Ronde Tafel de Goed Voor Elkaar Show, om geld op te halen voor Stichting Leergeld. Deze unieke samenwerking leidde tot een spectaculaire avond, waarmee bovendien een recordbedrag is opgehaald van wel € 22.500! Een prachtige opbrengst, met dank aan de vele bezoekers en sponsoren.

Niet alleen de opbrengst, maar ook de avond zelf was een groot succes. Het Kruispunt was voor de gelegenheid omgetoverd tot stijlvolle feestzaal, à la The Great Gatsby. Glitter and glamour all over, ook bij de gastheren en gastvrouwen van de Ronde Tafel en Ladies’ Circle. Zij verzorgden de avond vol muziek en ander vermaak, en werden daarbij geholpen door artiesten van de Dutch Academy of Performing Arts en dj PJ.

Opbrengst
Goed Voor Elkaar Show € 22.500
voor St. Leergeld


Bezoekers maakten kans op mooie prijzen. Van boodschappenpakket tot botoxbehandeling en van ijsbon tot personal trainer. Bij de muziekbingo was het opletten geblazen: hoor ik nou dit nummer en staat dat op mijn kaart? Het rad van fortuin draaide overuren, de loten waren binnen no time uitverkocht. Vervolgens was het tijd voor de veiling. Onder leiding van twee enthousiaste veilingmeesters kwamen onder meer een verzorgde boottocht, een fotoshoot, en een kunstwerk van Casper Faassen onder de hamer. Eenmaal, andermaal: alles verkocht!

Aan het eind van de avond konden de voetjes écht van de vloer. Twee masked singers brachten de sfeer er goed in: wie o wie zaten er verscholen achter de maskers?! Hun dansmoves werkten in elk geval aanstekelijk.

Al met al een mooie avond met een nog mooier resultaat. Stichting Leergeld zal de opbrengst besteden aan twee concrete doelen voor Voorschotense kinderen uit gezinnen met een laag inkomen: digitalisering en sport. Via de stichting kunnen kinderen bijvoorbeeld een laptop krijgen, of een lidmaatschap van een vereniging. Dit alles onder het motto “Iedereen kan meedoen”. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.leergeld.nl/voorschoten.