Afbeelding
Foto:

Koningsdag

Koningsdag hoort bij Nederland. De Koning brengt een bezoek aan verschillende plaatsen in Nederland en bekijkt een act of doet mee met een activiteit. Kortom, er is genoeg te vertellen en te leren over ons kikkerlandje. Maar hoe breng je dat op een leuke manier over op kinderen. Kinderen kunnen denken dat er in het kleine landje weinig te beleven valt. 

door: Marinda Fischer

Maar niets is minder waar…In het nieuwste boek van De Zoete Zusjes draait het allemaal om Nederland. Saar, de oudste van het stel, moet haar spreekbeurt houden over een land. Wanneer alle kinderen uit de klas een loodje hebben getrokken met daarop een land, trekt Saar Nederland. 

Ze baalt hier ontzettend van, want volgens haar is Nederland saai en valt er vrij weinig te beleven. Ze had beter Amerika of Zuid- Afrika kunnen trekken, daar is ze namelijk geweest. Maar helaas. Maar dan ontstaat er een leuk idee. Het gezin gaat op ontdekkingsreis door Nederland. Ze bezoeken allerlei bekende en onbekende plaatsen. 

Bram oppert dat bitterballen ook bij Nederland horen, die moeten natuurlijk gegeten worden. Ook de Efteling, de Hunebedden en de grotten in Limburg worden niet overgeslagen. 

Boekentip? Jazeker! De schrijfster van dit boek, Hanneke de Zoete, heeft in het onderwijs gewerkt en probeert haar boeken altijd te voorzien van een leerzaam tintje op een manier dat het bij kinderen blijft hangen. De illustraties zijn ontzettend kleurrijk en vrolijk. En, hoe leuk is het om zelf ook bezoekjes te brengen aan verschillende dorpen en steden. 

Titel: De Zoete Zusjes houden van Nederland 9789043923378Schrijfster: Hanneke de ZoeteIllustrator: Iris BoterUitgeverij: Kosmos Uitgevers

Marinda Fischer schrijft blogs geeft op haar website www.boekenspinsels.nl elke maand leuke tips voor kinderboeken en kinderactiviteiten.