Je traint zonder te transpireren, verkleden en douchen is dus niet nodig, dat scheelt veel tijd! Foto: Vsk
Je traint zonder te transpireren, verkleden en douchen is dus niet nodig, dat scheelt veel tijd! Foto: Vsk Foto:

Wat hebben De Krant en
Fit20 met elkaar gemeen?

Fit20 heeft de afgelopen maanden al verschillende ondernemers in de bloemen gezet als dank voor hun support tijdens de corona sluiting. Deze maand werd de redactie van de Voorschotense Krant bedankt, niet met bloemen maar met taart!

Die liefde voor taart is wel precies wat we nou juist niƩt gemeen hebben met de sportieve slanke trainers van Fit20, maar we hebben het wel verdiend vinden wij, want wij spannen ons elke week heel intensief in bij Fit20. Wat we wel gemeen hebben is het enthousiasme waarmee zij en wij ons werk doen. Kom je bij Fit20 binnen dan wordt je met een big smile ontvangen en gedurende de 20 minuten dat je 'tot het gaatje' moet van de trainers, blijven zij lachen en je aanmoedigen om net iets meer te geven dan je aan denkt te kunnen.

'Door net iets over je grens te gaan bouw je spiermassa op' zegt Riccardo, onze Fit20 trainer. Door deze intensieve training geef je wekelijks een sterk signaal af aan je lichaam om alles te verbeteren: spierkracht, snelheid, cardiovasculaire conditie, zuurstoftransport, suiker- en vetstofwisseling, botten, energie, hormonaal profiel, hersenen, afweersysteem en herstelvermogen, lichaamshouding en figuur, lenigheid, concentratie en stressbestendigheid. Je spieren zijn opgebouwd uit 4 verschillende typen vezels die ingeschakeld worden naarmate er meer kracht en vermogen nodig is. Van heel weinig tot heel veel. Door de specifieke manier van trainen, gebruik je tijdens de fit20 training opeenvolgend alle spiervezeltypen. Dat is een uniek kenmerk van de fit20 training. Omdat de training zo intensief is, is het belangrijk voldoende te rusten. Tijdens het herstel worden je spieren sterker, en gaat je hele lichaam beter functioneren. Dit gebeurt door het aanpassingsmechanisme genaamd supercompensatie: je plukt de vruchten van je training. Daarom is vaker trainen dan 1 x per week niet nodig.

Daar doen wij het dus voor, al valt het onze elke week wel behoorlijk zwaar. Maar de wetenschap hoe goed deze inspanning voor ons is, maakt dat we ons elke week weer overgeven aan het strenge schermpje op de apparaten. We moeten de balk op dat schermpje volgen, door dat te doen zie je je score als beloning voor het harde werken. 

Meer weten over Fit20? Boek dan een kennismakingsafspraak via fit20voorschoten.nl