Afbeelding
Foto:

Laurentiusorgelconcert met Bert Mooiman en Thies Roorda

Na de onderbreking van de afgelopen twee jaar door Corona, hernemen we in mei en juni de orgelconcerten. Op zondagavond 15 mei verzorgen Bert Mooiman (orgel) en Thies Roorda (dwarsfluit) een programma waarin zij afwisselend solo en als duo werken voor orgel en fluit zullen uitvoeren.

Naast composities van bekende componisten als Joseph Haydn, Camille Saint-Saëns en Sigfrid Karg-Elert, wordt ook onbekender werk van vaderlandse bodem gespeeld: de Nocturne ‘La Serenata’ van de 19e-eeuwse Haagse componist Johannes Meinardus Coenen. 

Bert Mooiman en Thies Roorda hebben elkaar ontmoet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waaraan beiden als hoofdvakdocent zijn verbonden. Bert Mooiman is daarnaast vaste organist van de Nieuwe Badkapel in Den Haag. Thies Roorda was tot voorkort fluitist van het Radio Filharmonisch Orkest. Daarvoor speelde hij respectievelijk in het Omroeporkest en het Radio Symfonieorkest. 

De Laurentiuskerk beschikt over een uniek Mitterreitherorgel uit 1792 dat in 2009 geheel gerestaureerd en gereconstrueerd is. Tevens beschikt de kerk over een prachtig koororgel. De neogeotische Laurentiuskerk biedt een schitterende ambiance om de orgelmuziek in volle omvang en pracht tot expressie te laten komen. Programma en beschrijving van de orgels: www.laurentiusorgelconcerten.nl. Het concert begint om 20:00 uur. De toegang is vrij met collecte na afloop.

Afbeelding