Vanaf augustus zijn de Kasteelconcerten weer terug op Duivenvoorde. Foto: archief Vsk
Vanaf augustus zijn de Kasteelconcerten weer terug op Duivenvoorde. Foto: archief Vsk Foto:

Kasteelconcerten weer terug naar kasteel Duivenvoorde

Na een afwezigheid van drie jaar keert de concertserie van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde weer terug naar Kasteel Duivenvoorde. In 2020 konden de concerten niet doorgaan door Corona, in 2021 werden de concerten verplaatst naar de Dorpskerk, omdat de bezoekers in het kasteel niet voldoende afstand konden houden. Dit jaar zijn de eerste concerten van de serie ook nog in de Dorpskerk, maar vanaf augustus weer in de fraaie Marotzaal van het kasteel. 

Voorzitter Ton de Bruin van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde is blij dat de concerten weer in het kasteel gehouden kunnen worden. ‘Onze bezoekers waarderen de Dorpskerk maar missen natuurlijk wel de sfeer en uitstraling van het kasteel. De concerten daar zijn intiemer, het contact met de musici nog wat direkter en het is in de pauze geweldig om met een glaasje te genieten van het mooie landgoed’. Hij is niettemin opgetogen over de Dorpskerk. ‘Eigenlijk heeft de Dorpskerk alles van een goede concertzaal met een geweldige akoestiek, die ons echt heeft verrast’. 

De meeste concertzalen kampen na corona nog met tegenvallende bezoekersaantallen. Bij de Stichting Kunstkring Duivenvoorde valt dat nog mee. ‘We hebben een relatief trouw publiek, dat vaak al jaren komt, maar we moeten meer moeite doen om de mensen naar de concerten te krijgen en om nieuwe bezoekers te bereiken’. 

Programma concerten op Kasteel Duivenvoorde
De concerten op Kasteel Duivenvoorde zijn op 23 augustus met het Berlage Saxophone Quartet (Bach, Mozart Schubert, Pärt) met Lars Niederstrasser, sopraan saxofoon, Peter Vigh, alt saxofoon, Juani Palop Tecles, senor saxofoon, en Eva van Grinsven, bariton saxofoon.

Op 20 september een concert van het Vespucci Strijkkwartet, aangevuld met de cellist Anton Spronk (winnaar Dutch Classical Talent 2021) voor het bekende Strijkkwintet van Schubert. Op 12 juli is er eerst nog een concert in de Dorpskerk in Voorschoten met het Atlantic Piano Trio, bestaande uit Janneke van Prooijen, viool, Ansfried Plat, cello en Bas Verheijden, piano met onder meer werken van broer en zus Mendelssohn.

Voor kaarten en informatie over het programma zie www.kunstkringduivenvoorde.nl.
Nadere info Ton de Bruin Voorzitter Stichting Kunstkring Duivenvoorde 06 86668007