De afbreekbare cupjes van De Koffie Jongens zijn verkrijgbaar in vele smaken. Foto: PR
De afbreekbare cupjes van De Koffie Jongens zijn verkrijgbaar in vele smaken. Foto: PR Foto:

Het kan ook anders....

Maandelijks geven wij een tip hoe het anders kan. Kent u ze al De Koffiejongens? Van hun website www.dekoffiejongens.nl haalden wij onderstaande informatie over hun duurzame koffiecupjes. We hebben de koffie uitgeprobeerd en het smaakt prima!

Iets doen voor een beter milieu was nog nooit zo makkelijk en lekker, schrijven De Koffie Jongens op hun website. Alle koffiecups zijn biologisch afbreekbaar, na gebruik mogen ze bij het GFT afval. De cups lossen op in de aarde en de koffie wordt omgezet tot super voedzame compost.

Alle koffie is gecertificeerd, dat betekent dat je bijdraagt aan betere leefomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Bovendien weet je zeker dat jouw koffie is geteeld met respect voor de natuur.

De koffieboeren worden door Rainforest Alliance getraind in het gebruik van efficiƫnte landbouwmethodes die beter zijn voor het milieu, zoals het minimaliseren van het gebruik van kunstmest, of gebruik van bestrijdingsmiddelen onnodig maken. De aangesloten koffieboerderijen worden regelmatig van top tot teen gecontroleerd of ze nog voldoen aan de door de Rainforest Alliance gestelde eisen voor duurzame landbouw.

Het verpakkingsmateriaal is FSC gecertificeerd. Bomen die gebruikt worden om het karton mee te maken voor het verpakkingsmateriaal, worden duurzaam beheerd, voor elke boom die gekapt wordt, wordt er ook weer een boom teruggeplant. 

De Koffiejongens bezorgen 90% van onze bestellingen met de fiets of lopend. Een stuk minder vervuilend en nog gezond ook!