Excultate Deo viert dit jaar haar 140 jarig bestaan.
Excultate Deo viert dit jaar haar 140 jarig bestaan. Foto:

Exultate deo al 140 jaar een hecht koor met trouwe leden

Op 28 juni a.s., tijdens de wekelijkse repetitieavond vieren de leden van Exultate Deo hun 140 jarig bestaan, daarmee is Exultate de oudste culturele vereniging van Voorschoten, vertellen voorzitter Liesbeth Groen en secretaris Miriam Putker, na 140 jaar zijn wij nog steeds een bloeiende vereniging', voegen zij er aan toe.

'Onze naam wekt misschien de indruk dat wij alleen kerkelijke liederen ten gehore brengen', zegt Liesbeth Groen, maar ons repertoire is heel uitgebreid. En, vervolgt Miriam Putker, 'Exultate Deo klinkt misschien wat oubollig maar is dat zeker niet. Onze leeftijden variëren, het jongste lid is 40 jaar, ons oudste lid is 91 jaar en komt nog steeds trouw naar de repetitie avonden'.

Het koor heeft tijdens de corona periode geen leden verloren, 'wij hebben met alle leden heel veel contact onderhouden, via de mail maar ook via zoom, zo bleef iedereen betrokken.'

Elke dinsdag repeteert het koor in Het Praethuys, aan het Tuinderspad bij de Volkstuinvereniging, 'gelukkig hebben wij deze plek kunnen vinden nadat wij moesten vertrekken uit onze oefenruimte bij de Kruispuntkerk. Wie belangstelling heeft om lid te worden is hartelijk welkom om kennis te komen maken'.

Het jubileum wordt gevierd met verschillende activiteiten verdeeld over het hele jaar. Op 11 november vindt het grote jubileumconcert 'Jubileo' plaats in Poeldijk, vlakbij de woonplaats van onze dirigent Leo den Broeder. Wij treden op met nog twee andere koren die hij ook dirigeert. Leo den Broeder viert daarmee zijn 40-jarig dirigentschap. Wij zijn heel erg blij met hem, hij denkt altijd met ons mee en met zijn deskundigheid met zijn humor zorgt hij ervoor dat vrijwel nooit iemand afzegt voor de repetitie avonden'.

Tijdens het Weekend van Voorschoten kan iedereen met ons kennismaken tijdens onze openbare repetitie. Wij brengen dan stukken van het “Noorse concert’ dat wij op 10 februari 2023 in de Dorpskerk zullen geven: van de componisten Ola Gjeilo en Kim André Arnesen. Het wordt een prachtig optreden waar wij al flink voor oefenen en heel erg naar uitkijken'.

Kaarten voor de concerten zijn te bestellen via www.exultatedeo.nl