Afbeelding
Foto:

Vakantieboeken 4Kids

Op het moment dat ik deze column schrijf schijnt de zon en heb ik net het zwembadje opgezet. Terwijl ik een blik werp in de tuin verheug ik mij op de vakantie. Dit jaar staan Italië en Frankrijk op de planning. Eigenlijk wil ik mijn oudste alvast wat laten zien van beide landen, alvast even een minireisje maken door verschillende steden. Na wat speurwerk gedaan te hebben naar passende boeken kwam ik uit bij een leerzame serie die niet alleen boeken hebben over Frankrijk en Italië, maar ook Denemarken, Duitsland, Spanje, Portugal en nog veel meer. En voor onderweg, een favoriet bij ons in huis, het nieuwste vakantieboek van de Zoete Zusjes. Fijne vakantie!

Gifford, C. (2022). Pak je koffer! - Frankrijk (1ste editie). Corona Schoolsupport.

 Gifford, C. (2022b). Pak je koffer! - Italië (1ste editie). Corona Schoolsupport.

Beide boeken komen qua opbouw van de inhoud nagenoeg overeen met elkaar. Daarom voor beide dezelfde beschrijving.
In deze boeken lees je veel over de geschiedenis van het land. Verder leer je wat er wordt gegeten en gedronken, hoe het land eruit ziet (foto’s zijn echt een aanrader), welke sporten er worden beoefend welke grote steden er zijn. Een leuk boek om samen door te bladeren, of voor oudere kinderen om zelf te lezen.

De Zoete, H. (2022). De Zoete Zusjes - Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 2 (1ste editie). Kosmos.

En voor onderweg hebben we een vakantieboek klaarliggen vol met spelletjes, verhaaltjes en kleurplaten. Een kleurrijk boek om lekker mee aan de slag te gaan.

Miranda Fischer
www.boekenspinsels.nl

Maandelijks schrijft Marinda Fischer een column over kinderboeken, voorlezen, zelf lezen, en leuke knutselactiviteiten. Op haar website boekenspinsels.nl schrijft zij ook wekelijks een column hierover.