Vraag het team van Moerkerk gerust om advies over de te gebruiken meststoffen. Foto: VSK
Vraag het team van Moerkerk gerust om advies over de te gebruiken meststoffen. Foto: VSK Foto:

Tweede ronde bemesten

Wie de tuin drie maanden geleden heeft bemest is toe aan de tweede ronde. 'Onze meststoffen geven 100 dagen voeding af', zegt Frank Moerkerk. 'Dat is nu uitgewerkt dus opnieuw mesten is hard nodig.' 

Moerkerk werkt met de organische meststoffen van DCM. 'Hoge kwaliteit en uitgebalanceerde stoffen van een verrijkend bestanddeel. Het bedrijf werkt onder andere met nevenstromen uit de voedingsindustrie, zeg maar afval. Druivenpitten, tarwegluten, aardappelschillen, verenmeel en meer. Deze stoffen worden verwerkt in de mest. Door het gebruiken van deze nevenstromen dragen we bij bij tot de circulaire economie. Dit wil zeggen dat er geen nieuwe schaarse grondstoffen worden ontgonnen aan de aarde, en dat de nevenstromen in de vorm van kwalitatieve meststoffen terugkeren naar de natuur.
Voor gazon, planten, bomen en bloemen hebben wij aparte meststoffen. Dat is best even uitzoeken. Vraag ons team gerust om advies. We zijn onlangs nog bijgeschoold en volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen', besluit Frank.

Moerkerks Plantenparadijs
Hofweg 6, Voorschoten
T: 071-5764177
W: plantenparadijs.nl