Afbeelding
Foto:

70 jaar Leif is live!

70 jaar Leif is live! Dit was het thema waarmee Scoutinggroep Leif Erikson uit Voorschoten haar 70-jarig bestaan vierde op zaterdag 11 juni. Voor deze gelegenheid werd bij de Vlietlanden een deel van het grasveld omgebouwd tot een heus festivalterrein.

De viering werd aan het begin van een zonovergoten middag gestart met een gezamenlijk spel voor alle jeugdleden op het water. Hierna volgde een bijzondere demonstratie admiraalzeilen door de lelievletten voor het inmiddels toegestroomde publiek van ouders, oud-leden en betrokkenen. 

Na een toespraak van voorzitter, Jacqueline van Rossem, kon ook het feest van start gaan. Met optredens van The Structures en Tjebbe Borggreve, een ‘silent disco’, een foodtruck en spelletjes voor de kinderen kreeg iedereen het festivalgevoel te pakken. 

Ondertussen vond de verkoop plaats van unieke lustrumbiertjes, gebrouwd door de Brouwerij Cavé, die voorzien zijn van speciale etiketten van de boten van de Leif. Deze toch al geslaagde dag werd ook nog eens afgesloten met een spetterend gala op het clubhuis Thjodhild.