Genieten van de 90e editie van de Autotocht. Traditiegetrouw werd het jubileum gevierd met een boottocht. Foto: Frits Klijn
Genieten van de 90e editie van de Autotocht. Traditiegetrouw werd het jubileum gevierd met een boottocht. Foto: Frits Klijn Foto: Frits Klijn

90e Autotocht voor Ouden van Dagen ging het water op

De Autotocht voor ouden van dagen in Voorschoten ging (eindelijk) voor de 90e keer op pad!!  Alle ingrediënten waren aanwezig op 9 juni jl. De zon, niet te warm, zoveel gezellige ouderen uit ons mooie Voorschoten die, als we naar alle reacties en vrolijkheid keken, een fantastische dag hebben gehad op het water.

door Marijke Klijn

Traditiegetrouw wordt elk vijf jaar het jubileum van de autotocht gevierd met een boottocht. Op de 90e editie moest lang worden gewacht door de Voorschotense senioren. Vanwege corona kon het evenement twee jaar niet doorgaan.  

Rond half 10 ’s ochtends werden zo'n 130 ouderen/ gasten opgehaald door de vele vrijwillige chauffeurs die allemaal met de eigen auto reden. Rolstoelen en rollators werden opgevouwen om mee te nemen en daarna werd koers gezet naar het Wedde voor de start. 

De stoet reed in groepjes via Zoeterwoude door het Groene Hart naar Leiderdorp waar drie boten van rederij van Hulst voor ons klaar lagen. Toen alle gasten en chauffeurs op de toegewezen boten waren ingescheept, kon de tocht beginnen. Eerst natuurlijk koffie met gebak en daarna heerlijk aan de borrel of iets anders. De lunch was goed verzorgd en de gasten genoten. 

Tussendoor genoten de mensen buiten van het prachtige weer op de vaarten en plassen van De Kaag en de Braassem. Ook was er een loterij met prachtige prijzen van vele sponsors en zorgde accordeonist Peer voor de muzikale gezelligheid. Rond 4 uur ’s middags werd er weer aangelegd in Leiderdorp en konden de gasten rekenen op een lift naar huis door hun eigen chauffeur. 

Dank aan alle vrijwilligers en sponsors van de autotocht


Deze tocht was zeker een hoogtepunt en we zijn dan ook heel blij met al die vrijwilligers (chauffeurs, verzorgsters, arts, hulptroepen) en alle collectanten en sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

Heel veel dank aan allen en hopelijk heeft iedereen lekker nagenoten! 

De foto's van deze auto/boottocht kunt u vinden op de site
www.autotochtvoorschoten.nl