Afbeelding
Foto: JOHN BRUSSEL

Wat een gezelligheid!

Het zonnetje schijnt, de zomer komt eraan, en de samenleving bruist weer! We zijn met elkaar aan het genieten van vele activiteiten en feesten. Fantastisch om te zien dat er eindelijk weer een Avondvierdaagse kon worden gehouden. Het enthousiasme van de kids was aanstekelijk. 

Het was voor velen wellicht ook een weerzien met elkaar. Ik kwam die avond onverwachts een oud-studiegenoot uit Leiden tegen die sinds kort ook in Voorschoten woont. We gaan zeker binnenkort bijpraten!

Onder de warme zomerzon was er de Korpsavond van de Brandweer met hun gezinnen. Mooi om de betrokkenheid te voelen en de verhalen te horen. Het zijn die mannen en vrouwen die 24/7 voor ons klaarstaan, bij branden, stormen, een reanimatie, of als er bijvoorbeeld een kat uit een boom moet worden gehaald. Niets is hen teveel. Dat betekent ook iets voor het thuisfront. Ongelooflijk trots op ons Brandweerkorps!

Bij Beats and Bites was het genieten van muziek, eten, gezelligheid en proosten. We hebben er met elkaar een mooi weekend van gemaakt. Binnenkort is er ook de Rendierenloop! U leest het goed, de Kerstman heeft zijn zomerrendieren ingeschakeld om de decembereditie te kunnen inhalen. Uiteraard ligt het gemeentehuis ook deze editie op de vliegroute. 

En tja, heel soms gaan er feesten ook onverwachts niet door… #RollingStones #gaanwehetmaarnietoverhebben. 

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de Paardendagen in volle gang. We kijken uit naar het feest wat Voorschoten al eeuwen verbindt en waar menig vakantie voor wijkt. 

De zomervakantie lonkt. We hebben al kunnen proeven aan het zomerse weer. Het zijn voor ons allen de bekende laatste zware loodjes. De medewerkers bij Burgerzaken zetten alle zeilen bij om iedereen die voor de vakantie een geldig reisdocument nodig heeft, deze ook kan krijgen. Er wordt een extra loket geopend en de uren worden uitgebreid. Wij hebben echter ook uw hulp nodig! Wacht niet te lang met het aanvragen, maar maak snel een afspraak! 

Voor de gemeenteraad staan de laatste volle raadsvergaderingen met onder andere de Kadernota op de agenda. En de politieke partijen die in het formatieproces zitten, zijn aan het buffelen om met elkaar een akkoord te bereiken. 

Ook ik kijk uit naar de vakantie. Het was een inspannend eerste helft van het jaar waarin er veel is gebeurd. Vakantie is voor mij zijn op de plek waar mijn allerliefsten ook zijn. De stapel boeken kan uiteraard niet ontbreken!

Ik wens u een fijne en rustige zomer toe.

Nadine Stemerdink
Burgemeester