Afbeelding
Foto:

Weer geen Vlietloop

Nadat als gevolg van de coronabeperkingen het de Vlietloop twee keer is afgelast, zou nu in 2022 dan toch eindelijk de 45e Vlietloop plaats gaan vinden. Maar helaas, er is te weinig tijd geweest om dit evenement goed voor te bereiden, laat de organisatie weten, de 45e Vlietloop zal nu in 2023 plaatsvinden.

Robert Laan, organisator van de Vlietloop legt uit waarom de Vlietloop dit jaar niet door kan gaan. 'Bij de organisatie van de Vlietloop komt heel veel kijken om alles goed en veilig te laten verlopen', zegt hij. 'De vergunningen, de aankondigingen, de inschrijvingen, het benaderen van de vele vrijwilligers die helpen het parcours uit te zetten en die langs het parcours actief zijn en, niet te vergeten, het benaderen van bedrijven die ons evenement willen sponsoren, er gaat enorm veel tijd in de voorbereidingen zitten. Zolang er sprake was van beperkingen als gevolg van corona konden wij niet starten met de planning, pas in maart werd duidelijk dat de beperkingen voorbij waren en we weer terugkeerden naar ‘normaal’. Maar toen kreeg ikzelf corona en was ik drie weken niet in staat om mij voor de organisatie in te zetten. Het is heel erg jammer, maar het ging ons dit jaar echt niet lukken’.

Voor velen is de deelname aan de Vlietloop een echt familiegebeuren. De jongste deelnemertjes lopen vaak aan de hand van hun ouders de 1200 meter geZZinsloop om even later zelf aan de start aan de start te staan als deelnemer aan één van de langere afstanden. Ook veel Voorschotense sportverenigingen en leerlingen van de British School verzamelen zich met hele groepen aan de start, het zorgt voor een gezellige drukte op de Voorstraat. De Vlietloop maakt onderdeel uit van het Zorg en Zekerheid circuit en vormt voor veel ervaren lopers, die de 10 km of de 10 Engelse mijlen lopen, een goede voorbereiding op hun deelname aan een marathon later in het seizoen. 

De jubileumactiviteiten voor de 45e Vlietloop zijn dus doorgeschoven naar het najaar van 2023, dan zal opnieuw het startschot op de Voorstraat klinken.