Afbeelding
Foto:

Open Atelier KiesKleur

Tijdens het landelijk atelierweekend op 25 en 26 juni zet de Voorschotense Karen de Groot van KiesKleur haar deuren open voor iedereen om een kijkje te komen nemen.

Aan het Atelierweekend doen ruim 200 ateliers in heel Nederland mee. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Karen geeft sinds 2018 schilderlessen en maakt eigen werk. Het is dit jaar voor het eerst dat ze als NABK lid meedoet aan de Landelijke Atelierdagen. Haar atelier aan Het Wedde 13 is beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Daar exposeert ze werk van zichzelf en haar leerlingen en geeft informatie en uitleg. 

'Leren schilderen! Wat kan je allemaal doen met een paar tubes verf en een schilderdoek? Het is leuk om onder begeleiding te ontdekken wat de kennis van de materialen en kleuren voor je kan betekenen, zegt Karen. 'Ontspanning en plezier bij het schilderen staan op de eerste plaatst en daarnaast het vergroten van je creatieve vaardigheden. De begeleiding is individueel en je wordt persoonlijk uitgedaagd om 'over de lijntjes te gaan.

Ik schilder met mijn hart. Tijdens het schilderproces kan ik heel erg genieten van het kijken naar en denken over het werk in wording. Ik schilder graag los en buiten de lijntjes en vind het spannend te experimenteren met stijlen, technieken en materialen. 

Bloemen schilderen heeft mijn voorkeur, omdat de prachtige kleuren en vormen me heel erg aanspreken. Hierbij werk ik het liefst met olieverf vanwege de mooie uitstraling en het zichtbaar blijven van de penseelstreek.

Meer weten over Karen en haar werk? Kijk op kieskleur.net

Meer informatie over het Landelijk Atelierweekend is te vinden op landelijkatelierweekend.nl